DIJANA VUKOMANOVIĆ: Zaštitimo žene Srbije od funkcionera-napasnika
Dijana Vukomanović, Foto: Dragan Kadić

zahteva jutkinu ostavku

DIJANA VUKOMANOVIĆ: Zaštitimo žene Srbije od funkcionera-napasnika

Sve žene koje rade u institucijama državne i lokalne samouprave zastrašene su primerom Jeličićevog bahatog ponašanja

Objavljeno:

Narodna poslanica i predsednica Foruma žena Narodne stranke Dijane Vukomanović oglasila se povodom tužbe protiv predsednika opštine Brus i poverenika SNS-a za tu opštinu Milutina Jeličića, zvanog Jutka.

Na ovaj korak odlučila se zbog činjenice da se poslednjih dana u medijima mnogo prostora posvećuje osudama nasilja nad ženama, da među onima koji kritikuju takav govor i gestove prednjače predstavnici vladajuće stranke.

Espreso vam prenosi njeno obraćanje u celosti:

Narodna stranka poziva javnost, novinare i organizacije civilnog društva koje se bave ljudskim pravima žena da pažljivo prate funkcionisanje institucija pravosudnog sistema u slučaju tužbe protiv predsednika opštine Brus i poverenika SNS-a za tu opštinu Milutina Jeličića, zvanog Jutka, protiv koga postoje brojne indicije i dokazi diskriminatornog odnosa prema ženama, koje su prerasle u mobing i seksualno uznemiravanje na radnom mestu. Među ženama koje je Jeličić godinama seksualno uznemiravao je i članica Narodne stranke Marija Lukić, hrabra žena i majka dvoje dece koju nisu uplašili ni otkaz u opštini, niti uklanjanje poslovnog objekta njenog muža iz centra Brusa, a ni Jeličićeva upozorenja da „može da ga tuži za šta god hoće jer iza njega stoji Vučić“. Sve žene koje rade u institucijama državne i lokalne samouprave zastrašene su primerom Jeličićevog bahatog ponašanja kojim pokazuje kako vladajuća partija - SNS i funkcioneri vlasti mogu nekažnjeno da ugrožavaju ljudska i radna prava žena. Dok SNS organizuje brojne konferencije za novinare u kojima se deklarativno zalaže za ženska prava, prećutkivanje skandaloznog ponašanja lokalne "naprednjačke perjanice" Jeličića, govori suprotno - da žene Srbije mogu da budu izložene na milost i nemilost funkcionera vlasti.

Narodna stranka će na svaki način štititi i svoje članice i sve žene u Srbiji od nasilja, što smo pokazali i angažovanjem uglednog advokata Borivoja Borovića, predsednika Odbora Narodne stranke za pravosuđe, koji zastupa Mariju Lukić u ovom slučaju. Marija Lukić je pokazala hrabrost tako što je podnela tužbu protiv Jeličića, dok je tuženi u sud doveo radnike državnih preduzeća da navijaju za njega, i to u toku radnog vremena, u skladu sa manirom Vučićevog režima da mobiliše radnike i državne resurse u partijske svrhe. Narodna stranka zahteva hitnu ostavku Milutina Jeličića sa mesta predsednika opštine Brus, a od suda očekuje da će suditi po zakonu i bez pritisaka naprednjačkih moćnika. Dijana Vukomanović, narodna poslanica u Skupštini Srbije i predsednica Foruma žena Narodne stranke

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.