NE PLAŠIM SE NIKOGA I NIČEGA, A PORUKU SAM SHVATIO: Ovako je govorio Ivanović kada su mu zapalili automobil!
Foto: Fonet

likvidacija u mitrovici

NE PLAŠIM SE NIKOGA I NIČEGA, A PORUKU SAM SHVATIO: Ovako je govorio Ivanović kada su mu zapalili automobil!

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratije, pravda", Oliver Ivanović upucan je ispred sedišta svoje stranke u severnom delu Mitrovice

Objavljeno:

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je u pucnjavi koja se jutros oko 8.15 časova dogodila u Kosovskoj Mitrovici.

Na Ivanovića su pucali dok je ulazio u prostorije svoje stranke, a prema nezvaničnim informacijama, Ivanović je nakon napada hitno transportovan u KBC Kosovska Mitrovica, ali je ubrzo podlegao povredama.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je ispred kancelarije pronašla tri čaure. Na njega je pucao nepoznati muškarac iz pištolja.

Severni deo Mitrovice blokirale su jake snage Kosovske policije koje tragaju za osobom koja je pucala na Ivanovića. Blokiran je i prostor oko sedišta stranke.

Oliver Ivanović je više od dve godine proveo u pritvoru zbog navodnog ratnog zločina. Pušten je da se brani sa slobode u aprilu prošle godine.

U julu je Ivanoviću zapaljen automobil u Ulici Lole Ribara u Mitrovici i verovalo se da je požar podmetnut. Da mu je automobil zapaljen Ivanovića su tada policajci obavestili. U izjavi za N1, Ivanović tada nije želeo da spekuliše ko stoji iza napada, ali je smatrao da bi motiv mogao da bude njegovo buduće političko angažovanje:

- Nemam nikakav lični sukob ni sa kim. Nemam nikakav nelegalni biznis, nemam ništa što bi me dovelo u sukob sa ljudima, jedino što može da se desi jeste to da imam političke neistomišljenike, ali to ne sme da bude razlog za ovako nešto - rekao je Ivanović tada.

- Ono što lokalne vlasti moraju da urade, jeste da se jasno distanciraju od ovoga, jer ovaj grad i građani ne zaslužuju ovako nešto. Posle 18 godina zaslužujemo da imamo miran život, miran razvoj i da vodimo računa o svojoj deci u jednoj potpuno mirnoj atmosferi, a ne da brinemo o bezbednosti posle ovoliko godina.

U intervjuu za DW prošle godine, Ivanović je rekao:

- Osećam se bezbedno, ne plašim se nikoga i ničega. Naprosto, ne može me uplašiti tako nešto. Ali poruku sam razumeo. Poruka je: 'Ne kandiduj se na izborima koji su 22. oktobra".

BONUS VIDEO:

Tri pitanja za Đilasa, Šapića i Šutanovca

(Espreso.co.rs / DW)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.