NENAD PERIŠ SE OPROSTIO OD DANKE POTRESNOM PORUKOM: Tužne vesti zatekle čoveka koji je mesecima tragao za sinom
Nenad Periš, Foto: Nemanja Nikolić

TUGA

NENAD PERIŠ SE OPROSTIO OD DANKE POTRESNOM PORUKOM: Tužne vesti zatekle čoveka koji je mesecima tragao za sinom

Tužilaštvo u Zaječaru se oglasilo i saopštilo da je S.J. i D.D. , određeno zadržavanje

Objavljeno:

Nenad Periš, otac Mateja Periša, mladića čije je telo pronađeno posle 5 meseci potrage u Beogradu, oglasio se na svom Fejsbuk profilu posle objavljivanja vesti da je Danka Ilić (2) ubijena.

On je roditeljima i porodici ubijene devojčice, za kojom se tragalo gotovo 10 dana, putem društvenih mreža uputio saučešće, uz fotografiju upaljene sveće.

On je sve vreme dok je trajala potraga za Dankom Ilić slao poruke podrške roditeljima i porodici.

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: Društvene mreže

- Jedino što želim i molim se Bogu jeste da se Danka pronađe i da bude, ukoliko je ikako moguće, srećan završetak - pisao je tada Periš, ali nažalost stigle su najcrnje vesti da je devojčica ubijena.

Podsetimo, policija u Boru uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor S.J. (50) iz sela Luka i D.D. (50) iz sela Zlot pod sumnjom da su ubili malu Danku Ilić (2). Žandarmerija prekopava dvorište prekoputa kuće ubice.

Telo devojčice ubacili su u gepek

Tužilaštvo u Zaječaru se oglasilo i saopštilo da je S.J. i D.D. , određeno zadržavanje, kao i da se prikupljaju dokazi za vođenje krivičnog postupka. Ministar policije je rekao da je kompletan teren pretraživan čitavih pet puta od strane svih mogućih službi i sredstava.

1 / 8 Foto: Kurir

- D.D. je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika udario u pešaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom S.J. telo devojčice ubacio je u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gde su telo izbacili sa desne strane puta - kaže izvor blizak istrazi.

D.D. se na teret stavlja da je time počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a S.J. pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, devojčica nestala.

- D.D. se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na putu usled čega je prednjim desnim delom vozila udario u devojčicu i usmrtio je - navodi izvor iz istrage.

Bonus video: I dalje se traži telo Danke Ilić

01:20

I dalje se traži telo Danke Ilić

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.