OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE DANKE MISLILI DA SU SKOVALI PLAN ZA "SAVRŠEN ZLOČIN"? Nisu bili svesni OVOG DETALJA
Danka Ilić, Foto: Nemanja Nikolić, MUP Srbije

JEZIVO

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE DANKE MISLILI DA SU SKOVALI PLAN ZA "SAVRŠEN ZLOČIN"? Nisu bili svesni OVOG DETALJA

Iako su najverovatnije pomislili da su osmislili savršeni zločin, očigledno nisu bili svesni činjenice da su u svom automobilu sve vreme imali GPS lokator

Objavljeno:

S.J. (50) i D.D. (50) iz okoline Bora, koji se sumnjiče da su automobilom usmrtili D.I. (2), a potom njeno telo pokušali da sakriju, uprkos tome što su mislili da su skrojili savršen plan, nisu uzeli u obzir da su i zločin i skrivanje tela izvršili službenim vozilom JKP "Vodovod", koje ima ugrađen GPS.

Radnici borskog JKP „Vodovod“ S.J. (50) iz sela Luka i D.D. (50) iz sela Zlot osumnjičeni su da su počinili krivično delo teško ubistvo, na štetu dvogodišnje D.I., tako što su je 26. marta u Banjskom polju udarili službenom „fijat pandom“, kojom je upravljao D.D., malu devojčicu. Potom je S.J., kako je utvrdila policija, izašao iz vozila, uzeo devojčicu i njeno telo ubacio u zadnji deo auta, preko alata.

1 / 7 Foto: Kurir

Tada su, umesto da dete odvezu u najbližu zdravstvenu ustanovu ili pozovu službu Hitne pomoći i policiju, skovali plan da će telo devojčice sakriti, a o zločinu ćutati. Prema policijskoj rekonstrukciji događaja, odvezli su se do smetlišta na Starobanjskom putu gde su bacili telo devojčice.

„Nakon toga su se vratili u firmu i ostavili vozilo. O njihovoj hladnokrvnosti svedoči činjenica da je S. J, po pozivu svog direktora, otišao u Banjsko polje da traži devojčicu, svestan da ju je hladnokrvno usmrtio. Mi smo tog dana sa privatnih kuća skinuli na 10 lokacija kamere. Jednu smo čekali jer je vlasnik u Americi, da dođemo do ključa i ona nam je najviše pomogla“, objasnio je ministar policije.

Iako su najverovatnije pomislili da su osmislili savršeni zločin, očigledno nisu bili svesni činjenice da su u svom automobilu sve vreme imali GPS lokator na osnovu kog je bilo lako utvrditi gde se nalaze, koliko se drugo zadržavaju na određenim lokacijama. Pošto su sigurnosne kamere usnimile da su kobnog dana nestanka bili u Banjskom polju, policija je ubrzo došla do njih kako bi prikupila obaveštenja o tom danu, a onda su poligrafski ispitani. Obojica su, kako je objasnio Gašić, reagovali na poligrafsko ispitivanja.

Podsetimo, nakon deset dana međunarodne potrage za D.I., utvrđeno je da su je automobilom „fijat panda“ radnici JKP „Vodovod“ udarili autom, prilikom čega je ostala bez svesti. To se dogodilo u trenutku dok je njena majka Ivana Ilić, davala vodu drugom detetu.

Otac zaustavio osumnjičene, nije slutio da je u autu njegovo dete

Dok je u Banjskom polju trajala potraga za D.I., njen otac je naišao i na „fijat pandu“ radnika javnog komunalnog preduzeća, koje je upitao da li su videli dete, na šta su oni odgovorili odrično.

Bonus video: NIJE PRVI PUT DA OSUMNJIČENI ZA UBISTVO UČESTVUJU U POTRAZI! Advokat uporedio potragu za ubijenom Dankom sa slučajem STAKLAR

02:08

NIJE PRVI PUT DA OSUMNJIČENI ZA UBISTVO UČESTVUJU U POTRAZI! Advokat uporedio potragu za ubijenom Dankom sa slučajem STAKLAR

(Espreso/Nova.rs/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.