"ZORAN ME POZVAO I PITAO ŠTA DA RADI, REKAO MI JE DA JE JELENA NESTALA": Detaljno svedočenje policajca Borisa
Jelena i Zoran Marjanović, Foto: PETAR ALEKSIĆ, Društvene mreže

DETALJI

"ZORAN ME POZVAO I PITAO ŠTA DA RADI, REKAO MI JE DA JE JELENA NESTALA": Detaljno svedočenje policajca Borisa

Objasnio je da tog dana nije bio na dužnosti, već da je bio kod kuće

Objavljeno:

"Zoran me je pozvao u 17:30, možda koji minut ranije i pitao me je šta da radi. Rekao mi je da je Jelena nestala. SMS-om sam mu poslao brojeve telefona na koje može da prijavi nestanak. Posle toga sam se samoinicijativno spakovao i otišao do nasipa..." Ovim rečima februara 2020. godine, svedočio je Boris Pucić, policajac i nekadašnji prijatelj Zorana Marjanovića kom je javio da je Jelena nestala i tražio mu pomoć. Policajac Pucić trebalo bi uskoro ponovo da svedoči u ponovljenom postupku protiv Marjanovića, nakon što je oborena presuda kojom je osuđen na 40 godina zbog ubistva supruge Jelene.

Policajac Boris Pucić bio je prva osoba koju je optuženi Zoran Marjanović pozvao tog kobnog 2. aprila kada je Jelena nestala na nasipu u Borči. Već je svedočio u prethodnom postupku protiv Marjanovića, prilikom čega je ispričao kako ga je Marjanović kontaktirao kako bi se raspitao oko prijave nestanka svoje supruge.

Zoran Marjanović
Zoran Marjanovićfoto: © ATA Images

Objasnio je da tog dana nije bio na dužnosti, već da je bio kod kuće.

Na nasipu sam sreo Zorana, Janu, Vladimira i Miloša. Pitao sam šta se desilo. Zoran mi je rekao da je Jelena trčala ispred njega i nestala“, ispričao je policajac. Potom je prepričao da je, dok je pretraživao nasip, sretao samo Miloša, inače Zoranovog mlađeg brata.

„Pitao sam gde su Zoran i Vladimir, rekao je da su otišli da odvedu Janu kući. U jednom trenutku je došao Uroš sa dva drugara, pa sam deci rekao da potpuno pešice pretraže nasip. Sa svog telefona sam, čim sam došao, zvao jelenu. Niko se nije javljao, ali je telefon zvonio“, kazao je policajac. Pojasnio je da na nasipu nije primetio ništa neobično, da je video tragove guma na 50 metara desno od rampe, gde je deponija.

„I video sam samo jednu devojku koja je pokušavala da ubaci psa u auto i njoj sam pomogao. Na nasipu sam ostao do 2-3 sata posle ponoći i nisam se sutradan tamo vraćao“, kazao je policajac.

Potom se tokom svog izlaganja osvrnuo i na svoj odnos i poznanstvo sa Marjanovićem, rekavši da su se poznavali još iz perioda pre nego što je Zoran upoznao Jelenu.

Zoran Marjanović
Zoran Marjanovićfoto: Antonio Ahel/ATAImages

„Viđali smo se jednom mesečno, ili jednom u tri meseca, uglavnom bih ja dolazio kod njih u studio. Rekao bih da su njihovi odnosi bili normalni. Nisam primetio da je bio grub prema njoj. Od milošte je znao da joj kaže: „Ej, tetka, hoćeš da nam skuvaš kafu““, kazao je svedok.

Prilikom prethodnog izlaganja u sudnici kazao je da nakon svega nije u dobrim odnosima sa Marjanovićem odnosno da nisu više u kontaktu.

„Ne družim se više sa njim jer sam kompromitovan, mnogo toga je izrečeno što ja nisam rekao. Sretali se jesmo, ali se više ne družimo“, kazao je.

Podsetimo, Zoran Marjanović se ponovo pojavio pred sudom nakon što je Apelacioni sud oborio presudu kojom je osuđen na 40 godina zbog ubistva svoje supruge, inače pevačice, Jelene Marjanović. Njegovi advokati najavili su niz novih dokaza i svedoka, dok je za naredno ročište predviđeno svedočenje policajca Pucića, zatim Uroš, Milica i Miloš Marjanović.

„Stojim iza svega što sam rekao“

Na glavnom pretresu održanom 19. marta optuženi Marjanović je kazao da stoji iza svega što je do sada rekao i da je to istina, te da svojim životom i slobodom jemči sve što je rekao. On se na samo početku kratko izjasnio o optužbama koje mu se stavljaju na teret. Njegova odbrana rekla je da neće Marjanović odgovarati na pitanja jer je kako tvrde već odgovorio na više od 250 pitanja.

Sudija je postavila par pitanja Marjanoviću na šta on nije odgovorio, pa je došlo do sukoba verbalnog između sudije i branilaca okrivljenog.

Bonus video: Zoran Marjanović u pratnji advokata stigao je u Viši sud u Beogradu

00:08

Zoran Marjanović u pratnji advokata stigao je u Viši sud u Beogradu

(Espreso/Nova.rs/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.