OVAJ INTERVJU JELENE MARJANOVIĆ BIO JE PREVIŠE BOLAN: Na NJEGOVOJ sahrani rekla je da je ona...
Jelena Marjanović, Foto: PRIVATNA ARHIVA

8 godina od ubistva

OVAJ INTERVJU JELENE MARJANOVIĆ BIO JE PREVIŠE BOLAN: Na NJEGOVOJ sahrani rekla je da je ona...

O Jeleni, prijatelji i kolege imaju najlepše reči

Objavljeno:

Prošlo je 8 godina od jezivog ubistva pevačice Jelene Marjanović, a misterija ovog zločina i dalje nije rešena. Naime, pevačicino beživotno telo pronađeno je u naselju Crvenka, kod Borče, na jednom nasipu, a ubijena je 2. aprila 2016. godine.

Glavni osumnjičeni za njeno ubistvo jeste njen suprug Zoran Marjanović, koji se još uvek nalazi u sudskom procesu.

Zoran Marjanović
Zoran Marjanovićfoto: © ATA Images

Jelena Marjanović je rođena 28.avgusta 1983. godine, u selu Bekova na Goliji. Nije imala braću niti sestre, bila je jedinica. Nekoliko godina nakon rođenja cela porodica se preselila u Beograd, gde su svili porodični dom.

Odmalena je volela da peva, a njen talenat prepoznali su i roditelji, te su je sa 13 godina prijavili na popularno muzičko takmičenje "Zvezde Granda".

- Odmalena je volela da peva. Znala je još kao devojčurak da obuje moje štikle, uzme neki predmet koji joj je kao mikrofon i onda bi stala ispred ogledala i pevala. Obožavala je da peva Cecine pesme, Draganine, ali i Brenine. Ona nije znala da hoda, stalno je trčkarala - bila je kao leptirić. Tata ju je zvao zvrk, evo sad gledam Janu, i ona kao Jeca trčkara - pričala je pevačicina majka.

Svoj prvi album izdala je 2002. godine i to je bio nagoveštaj jedne blistave karijere. Često su je nazivali i naslednicom Svetlane Cece Ražnatović, ali onda je sudbina počela surovo da se poigrava s njenim životom.

Jeleni Marjanović je otac bio ključna podrška u karijeri i privatnom životu. Kada je iznenada preminuo, mlada pevačica odjednom je ostala bez tla pod nogama. Povukla se sa javne scene, a tek deceniju kasnije, kad je konačno smogla snage da nastavi da se bavi muzikom, progovorila je o tim trenucima u jednom intervjuu.

- To me je totalno dotuklo i ubilo. Posle toga nisam imala snage da nastavim. On je vodio moju karijeru, bio je moja snaga. Niko nije smeo prstom da me pipne. Kada je otišao, sve se ugasilo. Sada kada sam se vratila na scenu, osećam da je i moj tata srećan, gde god da je - rekla je tada Jelena.

Godinu dana nakon smrti oca, Jelena je izgubila i strica, koji je nakon bratovljevog odlaska preuzeo na sebe brigu o njegovoj ćerki.

1 / 7 Foto: Printscreen/youtube/ Program 21. veka

Udala se 2010. godine za kompozitora i aranžera Zorana Marjanovića, s kojim je dobila ćerku Janu, a njen suprug je iz prethodnog braka već imao sina. Iako je svima u njihovom bliskom okruženju ovaj brak delovao kao da je pun ljubavi, Jelena je mučila svoje muke.

Zatim saznaje da joj je majka obolela od malignog tumora, te u potpunosti preuzima na sebe brigu o njoj. Rastrzana između posla, brige o detetu i bolesnoj majci i straha od gubitka i drugog roditelja, ipak se nikad nije žalila. Čak je nastupala i na dobrotvornim koncertima kako bi pomogla ugroženoj deci.

Međutim, posle stričeve sahrane, imala je čudan razgovor sa svojom strinom:

- Prošle godine, posle sahrane mog muža, pričale smo u kolima. Na moj komentar da sam ja sledeća, odgovorila mi je: Nisi ti, ja sam - ispričala je Jelenina strina, neposredno posle njenog ubistva.

Šta se zapravo dešavalo u njenom braku i kakve stvari je sve prežvljavala u sebi, ostaće velika tajna koju je Jelena odnela u grob.

Jedna od njenih velikih prijateljica sa naše muzičke scene bila je Nada Topčagić. Posle pevačicine smrti, tvrdila je da je njena mlađa koleginica poslednjih dana bila užurbana oko zajedničke duetske pesme koju je trebalo da snime, baš kao da je nešto predosećala.

- Sećam se da smo do tri ujutro sedele u studiju dok je ćerkicu držala u naručju. Ona kao da je predosetila da će umreti. Zvala me je pre nekoliko dana i požurivala s premijerom. Uporno je insistirala na tome, a inače nije bila takva da zapne za nešto - pričala je Nada.

O Jeleni, prijatelji i kolege imaju najlepše reči.

- Život je za borce. Ili si lav ili te nema. - rekla je Jelena u jednom od svojih poslednjih intervjua.

Bonus video:

00:08

Zoran Marjanović u pratnji advokata stigao je u Viši sud u Beogradu

(Espreso / Stil / Milka Đukić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.