DETALJI SUMNJIVE SMRTI U PADINSKOJ SKELI: Trojica silovala i mučila preminulog zatvorenika?
Zatvor, Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Zorana Jevtić

padinska skela

DETALJI SUMNJIVE SMRTI U PADINSKOJ SKELI: Trojica silovala i mučila preminulog zatvorenika?

Sumnja se da je osoba umrla u zatvoru u Padinjaku mučena i silovana od drugih zatvorenika

Objavljeno: 23:00h

Zatvorenik S.B. star oko 70 godina preminuo je 4. februara 2024. u zatvoru u Padinskoj Skeli. Sumnja se da je žrtva umrla nakon dugog mučenja, silovanja i prebijanja. Kako se nezvanično saznaje, žrtva je u više navrata trpela stravično nasilje.

Trojica osumnjičenih zatvorenika saslušana su prethodnih dana, a istražuju se tvrdnje da su cimeri ubijenog mučili i silovali drškom od metle.

Prema nezvaničnim saznanjima do kojih je došao "Blic" preminuli S.B. je često bio sav u modricama.

Plašio se da prijavi nasilnike?

Policija
Policijafoto: RINA

Međutim, kako se sumnja, verovatno iz straha od osvete, maltretirani čovek je lekarima na pregledu govorio da je sam padao i nije smeo da prijavi nasilje.

Smenjen upravnik, sedam osoba pod disciplinskim postupkom

Zbog ovog tragičnog događaja, kako je "Blic" pisao, smenjen je upravnik ovog kazamata, Vladimir Bukvić i ubrzo je postavljena druga osoba, dok je Uprava reagovala pokretanjem disciplinskih postupaka.

- Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je disciplinske postupke protiv sedam službenika u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu (Padinskoj Skeli) zbog sumnje da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima. Ovi državni službenici nisu obavestili pretpostavljene o vanrednom događaj u kome su učestvovala četvorica prekršajno kažnjenih lica za koje se sumnja da su naneli povrede prekršajno kažnjenom licu S.B. koji je preminuo 4. februara 2024. godine, navodi se u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ističe da "neće tolerisati ponašanje onih zaposlenih koji zaobilaze jasno propisane procedure prilikom obavljanja njihovih radnih dužnosti i zbog toga će biti najstrože sankcionisani".

- Ističemo i da smo o svim svojim saznanjima obavestili nadležno tužilaštvo koje će utvrditi da li ima elemenata krivičnog gonjenja - dodaju iz Uprave.

Podsećamo, zatvorenik S.B. stariji od 70 godina koji je preminuo u zatvoru u Padinskoj Skeli , bio je na izdržavanju kazne od 30 dana za kršenje Zakona o javnom redu i miru.

Bonus video:

00:18

Karić Osman došao sinu Stefanu u zatvor

(Espreso/ Blic/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.