"DALA SAM 1.000 EVRA JER JE UDARIO POLICAJCA!" Šokantna izjava majke UBICE iz Mladenovca na saslušanju
Masakr u Mladenovcu, Foto: Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, EPA ANDREJ CUKIC, Printscreen/facebook

mladenovac

"DALA SAM 1.000 EVRA JER JE UDARIO POLICAJCA!" Šokantna izjava majke UBICE iz Mladenovca na saslušanju

Majka U.B, koji je učinio masakr u Mladenovcu, na saslušanju da njen sin nije problematičan

Objavljeno: 22:17h

B.B, majka muškarca U.B. koji je 4. maja 2023. godine ubio 9 osoba i 12 ranio u selima Dubona i Malo Orašje, izjavila je na saslušanju da njen sin nije problematičan. Dodala je i da je "morala da plati 1.000 evra jer je on udario policajca".

"Ne znam iz kog razloga je U. pobio te ljude! Nikada se nije žalio da ima neki problem, da nas ogovaraju u selu ili slično. Kada bi nam tražio novac dali bi mu, zaradio ga je baveći se poljoprivredom sa nama. Plaćali smo mu račune, a davali smo mu i za hranu. Nikada nismo imali probleme sa njim", rekla je ona 20. juna 2023. godine na saslušanju i Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Optužnicu je Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo protiv njenog sina, supruga R.B. koji se tereti da mu je obezbedio oružje kojim je zločin počinjen i njenog brata, G.G, i bratanca B. kod kojih se nakon masakra pojavio U.B. Optužnicu protiv U.B. je u ponedeljak potvrdio Apelacioni sud u Beogradu, a njegova majka je opisala kobni dan kada je njen sin naoružan ubio 9 osoba.

1 / 7 Foto: Nenad Kostić

"U. je tog 4. maja bio ceo dan kod nas jer smo spremali slavu Đurđevdan. Sve je bilo normalno. Sa ostalim članovima porodice otišao je u Gornju Dubonu da kupi prase i jagnje. Ručali smo svi zajedno, a U. je nakon jela ostao još nekih pola sata. Nakon toga rekao je da ide kući da malo odmori i da će doći sutra da peče prase. Nastavila sam da spremam slavu, ali se do kraja dana nisam čula sa njim. Negde oko 23 sata mog supruga neko je pozvao na telefon i rekao: 'Tvoj U. je ubio dvojicu!' Suprug R. je odmah počeo da zapomaže, a ja sam pomislila da je neka greška. Tada je počela agonija. Ubrzo je došla policija, pitali su gde je U. Pretresene su nam obe kuće, nađeno je oružje, ali ne znam tačno koje. R. je imao dozvolu za pušku i pištolj, a sinovi za pištolje. Prodali smo tri traktora da platimo U. advokata", rekla je majka U.B.

Bežao od policije i "zakačio" policajca kao maloletnik

U.B. je bio problematičan i kao maloletnik. Njegova majka je navela da su morali da mu plate kaznu dok je kao maloletnik vozio motor bez dozvole.

"Jednom prilikom U. je kao maloletnik vozio motor bez dozvole, policija mu je napravila barikadu, ali je U. hteo da pobegne od njih i tada je zakačio policajca prilikom bekstva. Vođen je krivični postupak protiv njega i preko advokata smo platili 1.000 evra štete policajcu", ispričala je B.B.

Bonus video:

01:26

KLAĐENJE NA SLEDEĆI MASAKR NIJE KRIVIČNO DELO?! Advokat Roskić: Gde su škola i roditelji

(Espreso/ Kurir/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.