NISU SE POZNAVALI, A SKOČIO JE DA GA BRANI: Stefan pokušao da spase imenjaka, pa IZBODEN, danas IZLAZI IZ BOLNICE
Stefan Savić, Foto: MUP Srbije, Društvene mreže

JAVLJENO JE

NISU SE POZNAVALI, A SKOČIO JE DA GA BRANI: Stefan pokušao da spase imenjaka, pa IZBODEN, danas IZLAZI IZ BOLNICE

Osumnjičeni za ubistvo su Vasilije G. (23) i Marko D. (23) za kojima je raspisana poternica, a sud im je odredio pritvor do 30 dana

Objavljeno:

BEOGRAD - Stefan Savić (23), reprezentativac Srbije i osvajač bronzane medalje na svetskom prvenstvu u MMA ubijen je 25. februara 2024. na Dorćolu.

Osumnjičeni za ubistvo su Vasilije G. (23) i Marko D. (23) za kojima je raspisana poternica, a sud im je odredio pritvor do 30 dana.

Mladog Stefana od ubica pokušao je da spase Stefan M. iz Beograda koji je u tuči s njima i sam izboden. Ovaj mladić nije poznavao Stefana već je samo želeo da pomogne MMA borcu koji se nemoćno borio sa nasilnicima.

- Stefan M. je primljen u bolnicu s teškim telesni povredama. On je operisan i danas će biti pušten na kućno lečenje. U bolnici je proveo 19 dana - kaže izvor blizak slučaju.

Stefan Savić
foto: MUP

Stefan M. je u Srbiji prepoznat kao veliki heroj koji je rizikovao svoj život da pomogne mladiću koga nije ni poznavao.

Istraga je pokazala da se Stefan verbalno sukobio sa dvojicom mladića ispred jednog kluba. Nakon kratke rasprave pokušao je da im pobegne Dunavskom ulicom. Oni su ga sustigli kod broja 27, oborili na trotoar i počeli da udaraju rukama i nogama. U jednom trenutku jedan od napadača vadi nož i ubada Savića.

Kako se sve dogodilo

- Pored mesta obračuna u automobilu "fijat 500" prolaze dvojica muškaraca. U nameri da zaštite mladića Stefan M. izlazi iz kola i pokušava da odbrani MMA borca. Da nesreća bude još veća i sam biva izboden, pa ga drug stavlja u kola i vozi ka bolnici. U blizini Terazija nailaze na policajca koga obaveštavaju o tuči na Dorćolu - kaže izvor.

MMA, Smrt, Stefan Savić
foto: MMA savez Srbije

Do dolaska ekipe Hitne pomoći Savić je davao znake života, pa je prevezen u bolnicu. Uprskos borbi lekara umro je sat vremena kasnije u Urgentnom centru.

Motiv ubistva nije poznat. Porodica ubijenog misli da iza svega stoji obračun koji se dogodio dve godine ranije. Na telu ubijenog mladića tokom obdukcije primećeni su mnogobrojne povrede, ali i brojini uboda od noža. Oružje nije nađeno.

Savić je sahranjen 27. februara ove godine u Boleču.

Stefan Savić
foto: Nenad Kostić

Policija apeluje na građane da ukoliko imaju informacije o kretanju i boravištu osumnjičenih, jave Policijskoj upravi za grad Beograd, na brojeve telefona: 011/279 74 77, 066/889 42 07, 066/878 23 05, kao i na 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

Nakon što je tragično preminuo reprezentativac Srbije u MMA Stefan Savić, oglasio se poznati borac i selektor srpske reprezentacije Savo Lazić.

- Većina ljudi iz borilačkog sveta upoznata je sa ovim što se desilo našem Stefiju Saviću. Želim da se izjasnim kao Stefijev prijatelj, selektor... Ovo je jedan veliki poraz, gubitak za sve nas, pre svega za njegovu porodicu, njegovog trenera, njegove drugare iz kluba i njegove drugare iz kraja. Davno je rečeno "heroji su na nebu" - napisao je Lazić na Instagramu.

Savić je par meseci pre smrti uspeo da zabeleži jedan od najvećih uspeha srpskog MMA sporta osvojivši bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Tirani.

Bonus video: ZEMUNSKI KLAN IMAO POLITIČKU GARANCIJU ZA LIKVIDACIJU ĐINĐIĆA Svetislav Basara nema dilemu: Ovaj političar je umešan u ubistvo?

03:05

ZEMUNSKI KLAN IMAO POLITIČKU GARANCIJU ZA LIKVIDACIJU ĐINĐIĆA Svetislav Basara nema dilemu: Ovaj političar je umešan u ubistvo?

(Espreso/Telegraf/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.