RASPISANA POTERNICA ZA UBICAMA MMA BORCA STEFANA SAVIĆA: Određen im i pritvor
Ubice Stefana Savića, Foto: MUP Srbije, Društvene mreže

POTRAGA U TOKU

RASPISANA POTERNICA ZA UBICAMA MMA BORCA STEFANA SAVIĆA: Određen im i pritvor

Okrivljenima V.G. i M.D. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo u saizvršilaštvu

Objavljeno: 14:50h

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je doneo je rešenje kojim je prema okrivljenima Valsijiju Gačeviču (23) i Marku Daničiću (23) odredio pritvor koji može trajati najduže 30 dana, a zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo MMA borca Stefana Savića!

- Pritvor je prema okrivljenima V.G. i M.D. određen usled postojanja okolnosti koje ukazuju da se kriju, odnosno da su se dali u bekstvo, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da su osnovano sumnjivi da su izvršili krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu i dodaje:

Osumnjičeni za ubistvo
Osumnjičeni za ubistvofoto: MUP Srbije

- Istovremeno, prema okrivljenima V.G. i M.D. naređeno je izdavanje poternice koju će raspisati PU za Grad Beograd – UKP – Odeljenje za potrage.

Okrivljenima V.G. i M.D. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo u saizvršilaštvu, dok se okrivljenom V.G. na teret stavlja i izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo u pokušaju.

- Protiv odluke o određivanju pritvora dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja - navodi se u saopštenju.

Bonus video:

00:53

Snimak zverskog ubistva MMA borca Stefana Savića na Dorćolu

(Espreso / Kurir / Dijana Antonijević / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.