UHAPŠENA CELA PORODICA LJUBE IZ OBRENOVCA! Žena, sin i rođaka, a brat mu u ŠVAJCARSKOM PRITVORU, OVO IM JE ODUZETO
Foto: Printscreen

javljeno je

UHAPŠENA CELA PORODICA LJUBE IZ OBRENOVCA! Žena, sin i rođaka, a brat mu u ŠVAJCARSKOM PRITVORU, OVO IM JE ODUZETO

Svih šestoro uhapšenih živeli su u Srbiji.

Objavljeno:

Ljubomir Radosavljević, njegova žena i sin, ali i još jedna ženska osoba koja je u srodstvu sa tom porodicom, nalaze se među šestoro uhapšenih u današnjoj akciji srpske policije, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal i britanskog pravosuđa zbog pranja para, piše "Blic".

Svih šestoro uhapšenih živeli su u Srbiji.

Kako se saznaje, i Ljubomirov rođeni brat uhapšen je u Švajcarskoj gde se i nalazi u pritvoru.

Ljubomir je i ranije hapšen i u Hrvatskoj zbog menjanja identiteta.

Kako je "Blic" pisao, Ljubomir Radosavljević se tereti da je opljačkao kuće i stanove slavnih ličnosti u Velikoj Britaniji i da je pritom "zaradio" 26 miliona funti.

Među privremeno oduzetom imovinom je i nekoliko luksuznih automobila - ferarija!

Pretresi na više lokacija

Podsetimo, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u koordinaciji sa SBPOK i policijskim službama Velike Britanije danas je na teritoriji Beograda, nakon sprovedenog predistražnog postupka, uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca.

Dvoje osumnjičenih se nalazi van teritorije Republike Srbije i trenutno su nedostupni državnim organima.

Kako je saopšteno iz JTOK, ova organizovana kriminalna grupa je od 2. februara 2018. do 15. decembra ove godine na teritoriji Srbije, novac stečen kriminalnom delatnošću ulagala u kupovinu nekretnina i tako ga uvodila u legalne novčane tokove.

Sumnja se, da je ulaganje imovine koja je proistekla iz kriminalne delatnosti osumnjičenog R. K. R. u Švajcarskoj, Ljubomirovog brata, kao i kriminalne delatnosti osumnjičenog Ljubomira radosavljevića u Velikoj Britaniji stečeno tako što su provaljivali u veći broj objekata u te dve zemlje koji su bili u vlasništvu imućnih oštećenih lica i tako uzimali gotov novac i druge skupocene predmete.

Protiv osumnjičenog Radosavljevića se u Velikoj Britaniji vodi krivični postupak zbog postojanja sumnje da je na navedeni način pribavio ukupno 26 miliona funti sterlinga i time oštetio Frenka Lamparda, bivšeg engleskog reprezentativca, zatim pokojnog Višaija Šrivadanapraba, bivšeg vlasnika FK "Lester" i Tamaru Eklston i njenog supruga Džeja Rutlanda, ćerku bivšeg vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona, dok je osumnjičeni R. K. R. osuđen u Švajcarskoj za izvršenje više provalnih krađa kojim je sebi pribavio korist od oko 250.000 švajcarskih franaka.

Osumnjičeni su da su novac koji su probavili krivičnom delatnošću davali ostalim pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe koji su potom novac ulagali u kupovinu skupocenih nekretnina na teritoriji Republike Srbije, kao i luksuznih putničkih vozila i na taj način pokušali da ilegalno stečeni novac integrišu u legalne novčane tokove.

Predmetni istražni postupak od strane JTOK i SBPOK vođen je sve vreme u koordinaciji sa Metropolitenskom policijom i Nacionalnom kriminalističkom agencijom Velike Britanije.

U toku su pretresi na više lokacija na teritoriji Srbije.

Bonus video: Pljačka radnje na Vračaru

00:56

Pljačka radnje na Vračaru

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.