"ODVRATNI SU, VIDELA SAM IM LICA, JEZIVO JE": Ovako je Tamara Eklston govorila o Srbima koji su je OPLJAČKALI
Tamara Eklston, Foto: Printscreen/Instagram/tamaraecclestoneofficial

UŽAS

"ODVRATNI SU, VIDELA SAM IM LICA, JEZIVO JE": Ovako je Tamara Eklston govorila o Srbima koji su je OPLJAČKALI

Tamara Eklston je za britanske medije ranije istakla da je uznemirena zbog toga što se dogodilo

Objavljeno:

Bogata ćerka Barnija Eklstona, Tamara Eklston, koja je u decembru 2019. godine bila na meti lopova, posle pljačke svoje luksuzne vile u Londonu govorila je o osobama koji su joj odneli dijamante, nakit i stvari vredne milione funti.

Inače, kao "mozak pljačke" označen je Obrenovčanin Ljubomir Radosavljević, koji je sve do danas bio u bekstvu i koji se nalazio na listi najtraženijih evropskih begznaca. U "pljački veka", kako su britanski medini nazvali ovaj slučaj, učestvovao je još jedan državljanin Srbije, Jugoslav Jovanović. Podsetimo, Jovanović je uhapšen 2020. u Italiji, a posle izručenja Velikoj Britaniji osuđen je na 11 godina zatvora.

Tamara Eklston je za britanske medije ranije istakla da je uznemirena zbog toga što se dogodilo.

Tamara Eklston
Tamara Eklstonfoto: EPA/IAN LANGSDON

- Moj i život moje porodice definitivno neće biti isti jer sada stalno brinem. Brinem o jednoj stvari o kojoj ranije nisam morala da brinem, a to je da li sam bezbedna u svom domu. Ranije sam brinula zbog toliko drugih stvari, toliko mnogih drugih situacija - izjavila je Tamara.

Govoreći o samim vinovnicima pljačke, ona je svojevremeno rekla:

- Odvratni su. Muka mi je od ovih nitkova. Videla sam im lica. Jezivo je. Užasan je osećaj kada znaš da se ta osoba šunjala po tvojoj kući i dirala tvoje najvrednije stvari.

Inače, bogata naslednica je posle nemilog događaja nudila milione funti kao nagradu za onoga ko bi otkrio imena počinilaca.

Podsetimo, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u koordinaciji sa SBPOK i policijskim službama Velike Britanije danas je na teritoriji Beograda nakon sprovedenog predistražnog postupka lišeno slobode šest lica i to: Lj.R. (Ljubomir Radosavljević prim. aut.), M.R., E.R., I.R., L.R. i M.N. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnog dela.

Alfredo Lindli, Ljubomir Radosavljević
foto: Printscreen

Ova organizovana kriminalna grupa je u vremenskom periodu od 2.2.2018. godine do 15. 12. 2023. godine na teritoriji Republike Srbije oformila organizovanu kriminalnu grupu koja je novac stečen kriminalnom delatnošću ulagala u kupovinu nekretnina i tako uvodila u legalne novčane tokove.

Sumnja se, da je ulaganje imovine koja je proistekla iz kriminalne delatnosti osumnjičenog R.K.R. u Švajcarskoj kao i kriminalne delatnosti osumnjičenog Lj.R. u Velikoj Britaniji stečeno tako što su provaljivali u veći broj objekata u te dve zemlje koji su bili u vlasništvu imućnih oštećenih lica i tako uzimali gotov novac i druge skupocene predmete.

Protiv osumnjičenog Lj.R. se u Velikoj Britaniji vodi krivični postupak zbog postojanja sumnje da je na navedeni način pribavio ukupno 26 miliona funti sterlinga i time oštetio Frenka Lamparda, bivšeg engleskog reprezentativca, zatim pokojnog Višaija Šrivadanapraba, bivšeg vlasnika FK „Lester“ i Tamaru Eklston i njenog supruga Džeja Rutlanda, ćerku bivšeg vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona, dok je osumnjičeni R.K.R. osuđen u Švajcarskoj za izvršenje više provalnih krađa kojim je sebi pribavio korist od oko 250.000 švajcarskih franaka.

Osumnjičeni Lj.R. i R.K.R. su osumnjičeni da su novac koji su probavili krivičnom delatnošću davali ostalim pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe koji su potom novac ulagali u kupovinu skupocenih nekretnina na teritoriji Republike Srbije, kao i luksuznih putničkih vozila i na taj način pokušali da ilegalno stečeni novac integrišu u legalne novčane tokove.

Predmetni istražni postupak od strane JTOK i SBPOK vođen je sve vreme u koordinaciji sa Metropolitenskom policijom i Nacionalnom kriminalističkom agencijom Velike Britanije.

Bonus video: Pljačka radnje na Vračaru

00:56

Pljačka radnje na Vračaru

(Espreso/Kurir/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.