POLICIJA UPALA NA DVE LOKACIJE KOD JUTJUBERA I OBAVILA PRETRES! Držao lava u kući, evo šta se sada dešava
Janko i lavić, Foto: Printscreen/TikTok/stefan_jankovic

javljeno je

POLICIJA UPALA NA DVE LOKACIJE KOD JUTJUBERA I OBAVILA PRETRES! Držao lava u kući, evo šta se sada dešava

Sada je po nalogu Posebnog tužilaštva za Visokotehnološki kriminal policija obavila pretrese na dve lokacije

Objavljeno:

Nakon vesti da je podneta krivična prijava protiv poznatog jutjubera Stefana Jankovića Janka iz Vranja zbog držanja mladunčeta lava, čime je, kako se navelo, prekršen zakon o dobrobiti životinja, Prvo osnovno javno tužilaštvo saopštilo je da nema zakonskog osnova za pokretanje krivične prijave protiv njega.

- Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon dostavljanja Izveštaja o postupanju MUP RS, DP, PU za grad Beograd, UKP, odeljenje za suzbijanje privrednog kriminala, a po zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja ovog tužilaštva, našlo da nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv Stefana Jankovića, imajući u vidu da je utvrđeno da je isti navedenu životinju držao isključivo za potrebe snimanja video zapisa i potom je vratio vlasniku, a protiv kog je podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu i od kog je oduzeta životinja koja predstavlja strogo zaštićenu životinjsku vrstu - navodi se u saopštenju.

Sada je po nalogu Posebnog tužilaštva za Visokotehnološki kriminal policija obavila pretrese na dve lokacije, gde nisu pronađene životinje. Janko je priveden i saslušan, dok tužilaštvo proverava njegovu odbranu.

Bonus video: Lav je napao trenera u cirkusu u Rusiji

01:25

Lav je napao trenera u cirkusu u Rusiji.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.