PROTIV SRPSKOG JUTJUBERA PODIGNUTA KRIVIČNA PRIJAVA: Drži mladunče lava u kući, OVAJ ZAKON KRŠI!
Foto: Printscreen/TikTok/stefan_jankovic

NADLEŽNI ORGANI REAGOVALI

PROTIV SRPSKOG JUTJUBERA PODIGNUTA KRIVIČNA PRIJAVA: Drži mladunče lava u kući, OVAJ ZAKON KRŠI!

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podignuta krivična prijava zbog držanja egzotične životinje u kući

Objavljeno:

Poznati jutjber Stefan Janković u svom domu drži mladunče lava, zbog čega je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podignuta krivična prijava!

Jutros je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podignuta krivična prijava protiv poznatog jutjubera i influensera Stefana Jankovića, poznatiji kao Janko, zbog držanje madunčeta lava čime je prekršen zakon o dobrobiti životinja.

Jutjuber čuva lava u kući
Jutjuber čuva lava u kućifoto: Printscreen/TikTok/stefan_jankovic

Naime, sve je prisutniji trend kupovine egzotičnih životinja, pa je tako pre desetak dana pronađeno jedno zapušteno i napušteno mladunče lava. Kako se navodi, ne zna se kako je mladunče završilo napolju, ali sumnja se da je u pitanju ilegalno nabavljeno mladunče u svrhi zabave (slično kao na objavljenom klipu) da bi posle bilo napušteno.

Mladunče lava pronađeno kod Subotice
Mladunče lava pronađeno kod Suboticefoto: Printscreen/Instagram/192.rs

Takođe, pre desetak dana snimljen je berberski makaki kako luta krovovima Beograda, a još je u javnosti svež slučaj pantera koji luta apatinskom šumom.

Kako dalje navode, ovaj trend je ne samo poguban po živitinje već i opasan po ljude. Velike mačke su predatori i mogu ozbiljno povrediti ljude, često i sa fatalnim posledicama. Ne postoji ni jedan razlog zašto bi neko držao lava u kući sem da zadovolji svoj bolesni fetiš dokazivanja društvenog i finansijskog statusa i hvaljenja po društvenim mrežama. Srećom sam akt je protivzakonit i podleže sankcijama kao i oduzimanju životinje.

Bonus video:

01:27

LAVICA PRONAĐENA KOD SUBOTICE BORI BITKU! Iz zoo-vrta poručuju: Usled stresa, polomila je sebi butnu kost, SADA JE NA INFUZIJI

(Espreso / Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.