EVO ŠTA ZNAČI 10 STABALA ISPRED ŠKOLE U KOJOJ JE IZVRŠEN MASAKR: Jedan DETALJ svima UPADA u UČI!
Foto: Zorana Jevtić

4 MESECA OD TRAGEDIJE

EVO ŠTA ZNAČI 10 STABALA ISPRED ŠKOLE U KOJOJ JE IZVRŠEN MASAKR: Jedan DETALJ svima UPADA u UČI!

U znak sećanja, četri meseca nakon zločina, kada je i počela nova školska godina ispred vrata OŠ "Vladislav Ribnikar" zasađeno je 10 stabala kedra u znak sećanja na 10 žrtava

Objavljeno: 15:48h

Pre tačno četri meseca dogodio se nezapamćen maskar u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu kada je osumnjičeni dečak, tada star 13 godina, uzeo oružje iz očevog sefa i ubio svojih devet drugara i čuvara škole D.V.

U znak sećanja, četri meseca nakon zločina, kada je i počela nova školska godina ispred vrata OŠ "Vladislav Ribnikar" zasađeno je 10 stabala kedra u znak sećanja na 10 žrtava. Fotografije stradalih, sveće i cveće, kao i potresne poruke njihovih vršnjaka i dalje se nalaze na sporednom ulazu škole na Vračaru.

- Roditelji učenika zasadili su drva kedra. Važno je napomenuti zbog čega baš kedar - to je drvo koje ima dušu, koje živi praktično kao ljudsko biće, spava i budi se u istom ritmu. Zapravo ideja je da kada se bude izgradio memorijalni centar da se ta stabla posade i da nastave da rastu na tom mestu - objasnio je sagovornik simboliku.

Bonus video:

01:33

TO JE MASAKR, SRBIMA PALJENJE OČI NA AUSPUH Sećanje na žrtve u Staro Gracko: Ubice oslobođene krivice, slobodno šetaju

(Espreso / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.