ŠOK ODLUKA SUDA U BEČEJU: Žene koje su samog ostavile nastradalog dečaka sa smetnjama u razvoju puštene na slobodu
Bečej, Foto: Printscreen/Google Earth

ŠTA SE DEŠAVA?

ŠOK ODLUKA SUDA U BEČEJU: Žene koje su samog ostavile nastradalog dečaka sa smetnjama u razvoju puštene na slobodu

One su prethodno saslušane u Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju

Objavljeno: 10:56h

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Bečeju nije prihvatio predlog nadležnog javnog tužilaštva iz tog grada te nije odredio pritvor M. L. (60) hraniteljki četrnaestogodišnjeg dečaka koji je u subotu 19. avgusta poginuo posle pada sa prozora sa trećeg sprata zgrade u Dositejevoj 18 u Bečeju.

Kako saznaje Blic, pritvor nije određen ni Z. K. (56) koju je M. angažovala da brine o detetu dok je ona na odmoru, kao ni njenoj rođaci Lj. P. (49) koja ima hrvatski pasoš, tako da će se sve tri braniti sa slobode a sumnjiče se da su počinile krivično delo napuštanje nemoćnog lica.

One su prethodno saslušane u Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju koje je sudu predložilo da im odredi pritvor, a kako nam je rečeno u Osnovnom sudu u Bečeju, izrečena im je mera zabrane međusobnog komuniciranja, kao i sa svedocima koji tek treba da budu saslušani.

Z. K. iz Bačkog Gradišta, kojoj je hraniteljka M. L. (60) iz Bečeja ostavila na čuvanje dečaka sa posebnim potrebama koji će potom poginuti prilikom pada kroz prozor sa trećeg sprata zgrade u Dositejevoj ulici, godinama se bavi čuvanjem dece u slobodno vreme, a za ovaj posao primila je 25.000 dinara.

- M. je angažovala Z. da pričuva njenog 14-godišnjeg štićenika dok je ona na moru i za tu uslugu joj platila 25.000 dinara. Z. je sa rođakom iz Hrvatske Lj. P. (49) došla u stan u kome je M. živela sa dečakom. Ispratili su hraniteljku na more, a posle tri-četiri sata otišle u prodavnicu i ostavile dečaka bez ikakvog nadzora, iako je reč o licu sa posebnim potrebama i ozbiljnim mentalnim smetnjama - priča za "Blic" izvor blizak istrazi.

Bonus video:

04:28

KO JE KRIV ZA BRUTALNO UBISTVO DETETA U VRŠCU? Radivojević: Neodgovornost centra za socijalni rad PUSTILI BOLESNIKA DA VIĐA ĆERKU

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.