SLUČAJ SMRTI DEČAKA SA POSEBNIM POTREBAMA U BEČEJU: Uočen PROPUST Centra za socijalni rad, tužilac traži PIRTVOR
Foto: RINA

detalji

SLUČAJ SMRTI DEČAKA SA POSEBNIM POTREBAMA U BEČEJU: Uočen PROPUST Centra za socijalni rad, tužilac traži PIRTVOR

To je potvrđeno u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu

Objavljeno:

Povodom smrti četrnaestogodišnjeg dečaka sa posebnim potrebama koji je u subotu uveče u Bečeju ispao kroz prozor u Dositejevoj ulici nakon što je ostavljen bez nadzora, kako se saznaje da je došlo do propusta u radu Centra za socijalni rad Novi Bečej.

To je potvrđeno u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu, čiji su nadležni nakon saznanja o smrti dečaka koji je bio na smeštaju u hraniteljskoj porodici, pokrenuli postupak vanrednog inspekcijskog i stručnog nadzora u Centru za socijalni rad Opštine Novi Bečej.

- U postupku inspekcijskog i stručnog nadzora, uočeni su propusti u radu Centra za socijalni rad Novi Bečej. S obzirom da je u toku i istražni postupak koji sprovodi Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju deo dokumentacije Centra nije mogao da bude predmet nadzora, te će Pokrajinski sekretarijat nakon uvida u kompletnu dokumentaciju vezanu za smeštaj maloletnika u hraniteljsku porodicu, izneti sve relevantne činjenice. S obzirom na tragičan ishod, Pokrajinski sekretarijat će nakon izvršenih nadzora i obaveštenja drugih nadležnih službi, razmotriti osnov za dalje postupanje - kažu u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Tužilaštvo traži pritvor za uhapšene

Podsetimo, Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju je povodom smrti maloletnika pokrenulo postupak protiv M. L. (60) iz Novog Bečeja, Z.K. (56) iz Bačkog Gradišta i Lj. P. (49) iz Hrvatske zbog sumnje da su počinile krivično delo napuštanje nemoćnog lica.

M.L. je odlučila da ostavi na čuvanje uz novčanu naknadu svog štićenika dok je Z.K. na moru. Z.K. je sa rođakom iz Hrvatske došla u stan u kome je M.L. živela sa pokojnim dečakom i nedugo po odlasku hraniteljke otišla je sa rođakom u prodavnicu i ostavila dečaka bez nadzora.

Policija je oko 21 sat primila dojavu da dečak leži na travi ispred zgrade ali su sa lekarskom ekipom hitne pomoći mogli samo da konstatuju njegovu smrt.

Kako se saznaje, Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju podnelo je predlog Osnovnom sudu da se odredi pritvor za sve tri uhapšene zbog pomenutog krivičnog dela.

Bonus video: PIJANI VOZAČ SE ZAKUCAO U TRAKTORSKU PRIKOLICU, POGINUO SUVOZAČ (22): Teška saobraćajna nesreća kod Obrenovca!

00:23

PIJANI VOZAČ SE ZAKUCAO U TRAKTORSKU PRIKOLICU, POGINUO SUVOZAČ (22): Teška saobraćajna nesreća kod Obrenovca!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.