OGLASIO SE CENTAR ZA SOCIJALNI RAD NAKON SMRTI DEČAKA U BEČEJU: Hraniteljka ga za 200 € ostavila komšijama?
Bečej, Foto: Printscreen/Google Earth

UŽAS!

OGLASIO SE CENTAR ZA SOCIJALNI RAD NAKON SMRTI DEČAKA U BEČEJU: Hraniteljka ga za 200 € ostavila komšijama?

Dečak (14) stradao je u trenutku kada je ostavljen sam

Objavljeno:

Povodom teške tragedije koja se u subotu dogodila u Bečeju kada je dečak (14) sa posebnim potrebama ostavljen bez nadzora i, kako se veruje, skočio kroz prozor trećeg sprata zgrade prilikom čega je poginuo na mestu, protiv Centra za socijalni rad u pomenutom gradu pokrenut je postupak vanrednog inspekcijskog i stručnog nadzora.

"Centar za socijalni rad opštine Novi Bečej je dana 19. jula primio obaveštenje o tragičnom događaju koji se desio u Bečeju (smrt maloletnog lica). Odmah smo po obaveštenju o događaju preduzeli sve mere iz naše nadležnosti. Takođe je Centar predmet inspekcijskog nadzora od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

S obzirom da je u toku istraga, kao i zbog zaštitet podataka o ličnosti ne možemo vam iznositi detalje konkretnog slučaja, kao ni podatke o licima", izjavili su za Telegraf.rs.

Podsetimo, dečak (14) stradao je u trenutku kada je ostavljen sam, bez nadzora u stanu. Njegova starateljka M. L. (60) je, kako se nezvanično navodi, komšijama Z. K. (56) i državljanki Hrvatske Lj. P. (49), ostavila na čuvanje i tom prilikom im platila 200 evra za tu "uslugu", a ona krenula na more.

Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju je povodom smrti maloletnika pokrenulo postupak protiv njih troje i na teret im se stavlja delo napuštanje nemoćnog lica.

Bonus video:

04:28

KO JE KRIV ZA BRUTALNO UBISTVO DETETA U VRŠCU? Radivojević: Neodgovornost centra za socijalni rad PUSTILI BOLESNIKA DA VIĐA ĆERKU

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.