DA POMOĆ NIJE STIGLA ZA 2 MINUTA, NI ON NE BI IZDRŽAO: Očevidac do detalja opisao tragediju na Vlasinskom jezeru
Vlasinsko jezero, Foto: Wikipedia/Jenny Poole

JEZIVO

DA POMOĆ NIJE STIGLA ZA 2 MINUTA, NI ON NE BI IZDRŽAO: Očevidac do detalja opisao tragediju na Vlasinskom jezeru

Dva mladića, starosti 24 i 27 godina, pali su prekjuče oko 15 časova sa skutera i upali u Vlasinsko jezero

Objavljeno:

- Mladić koji je uspeo da ispliva se jedva spasio, dok za njegovim drugom potraga uveliko traje. Došao mu je otac iz Francuske, cela porodica ga traži na čamcu po jezeru.

Ovim rečima opisuje nesreću očevidac i meštanin iz okoline Vlasinskog jezera u koje su prekjuče oko 15 časova dva mladića, starosti 24 i 27 godina, upali nakon što su pali sa skutera.

- Momak za kojim se traga živi i radi u Francuskoj, došao je ovde na odmor. Krenuo je sa drugarima da odmori na jezeru, rekao bih da ih je bilo sedmorica. Njih dvojica su otišli da se voze skuterom, dok su ih ostali čekali na obali - navodi naš sagovornik.

Kako ističe, mladići su pali sa skutera koji se udaljio od njih zbog jakog vetra.

- Vetar je nosio skuter, a oni su plivali za njim ali nisu uspeli da ga sustignu. Mladić za kojim se traga je izgubio snagu i utopio se, dok je drugi mladić spasen u poslednjoj sekundi - dodaje on.

Da pomoć nije stigla, drugi mladić ne bi izdržao

Takođe, napominje i da pomoć nije stigla za samo dva minuta ni drugi mladić ne bi imao snage da izdrži.

- Jedva se spasao! Kada je do njega stigao čamac za pomoć nije imao snage ruku da ispruži. Hvala bogu pa se izvukao - priča sagovornik.

Dodaje i da je juče porodica nestalog mladića pokušavala da ga nađe satima, te da od njega još uvek nema ni traga ni glasa.

Obavešteno tužilaštvo

Podsetimo, dva mladića, starosti 24 i 27 godina, pali su prekjuče oko 15 časova sa skutera i upali u Vlasinsko jezero. Mladić D.D. (24) iz okoline Lebana je uspeo sam da ispliva na površinu, dok se za mladićem N.M. (27) iz Leskovca još uvek traga.

Prema nezvaničnim izvorima, N.M. (27) je iz okoline grada na Veternici. Prema informacijama nadležnih, roditelji su obavešteni. O incidentu je obavešten dežurni javni tužilac u Vranju, a policija je i dalje na terenu i traga se za drugim mladićem.

Bonus video: SRPSKI RAJ NA SAT VREMENA OD BEOGRADA! Beševačko jezero, raj za turiste i meštane: ZBOG OVOGA GA NAZIVAJU NAŠIM KARIBIMA​​​​​​​

00:53

SRPSKI RAJ NA SAT VREMENA OD BEOGRADA! Beševačko jezero, raj za turiste i meštane: ZBOG OVOGA GA NAZIVAJU NAŠIM KARIBIMA

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.