BABA U SOBI DRŽALA LOVAČKU PUŠKU KOJOM JE NJEN UNUK (14) UBIO MLAĐEG BRATA! Optužnica za ŽENU iz Mladenovca
Mladenovac, Foto: Nenad kostić

VJT

BABA U SOBI DRŽALA LOVAČKU PUŠKU KOJOM JE NJEN UNUK (14) UBIO MLAĐEG BRATA! Optužnica za ŽENU iz Mladenovca

Na taj način je oružje učinila dostupnim svojim maloletnim unucima

Objavljeno: 15:18h

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv V. L. (56) zbog sumnje da je nevlašćeno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno obezbeđenu, usled čega je njen stariji unuk 6. jula ove godine tom puškom usmrtio svog mlađeg brata u njihovoj porodičnoj kući u Mladenovcu.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenoj se na teret stavlja krivično delo Neovlašćena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom Teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti.

Tužilaštvo je predložilo sudu da osumnjičenoj produži pritvor zbog uznemirenja javnosti.

Postoji opravdana sumnja da je V. L. (56) lovačku pušku i municiju kalibra 16 mm bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlašćena lica ne mogu pristupiti.

Na taj način je oružje učinila dostupnim svojim maloletnim unucima, usled čega je 6. jula u dnevnoj sobi kuće u kojoj žive, njen 14-godišnji unuk iz pomenute puške lišio života svog dve godine mlađeg, rođenog brata.

Bonus video:

01:25

Mladenovac 1

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.