BABA DEČAKA (14) KOJI JE UBIO BRATA (12) SASLUŠANA U TUŽILAŠTVU: Sumnja se da je držala PUŠKU u spavaćoj sobi
Foto: Nenad kostić

javljeno je

BABA DEČAKA (14) KOJI JE UBIO BRATA (12) SASLUŠANA U TUŽILAŠTVU: Sumnja se da je držala PUŠKU u spavaćoj sobi

Osumnjičena je na saslušanju iznela svoju odbranu i odgovarala na pitanja tužioca.

Objavljeno:

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušana žena (56) zbog sumnje da je neovlašćeno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno obezbeđenu, usled čega je njen stariji unuk pre dva dana istom puškom usmrtio svog mlađeg brata.

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti.

Osumnjičena je na saslušanju iznela svoju odbranu i odgovarala na pitanja tužioca.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenoj odredi pritvor zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je ona (56) lovačku pušku marke "Bokerica" i municiju kalibra 16 mm bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlašćena lica ne mogu pristupiti.

1 / 5 Foto: Nenad kostić

Na taj način je oružje učinila dostupnim svojim maloletnim unucima, usled čega je 6. jula oko 13:15 sati u dnevnoj sobi kuće u kojoj žive njen 14-godišnji unuk iz pomenute puške lišio života svog dve godine mlađeg, rođenog brata.

Podsetimo, kako smo ranije pisali, braća su se kobnog dana igrala u dvorištu, a navodno su se posvađali oko bazena na naduvavanje koji je postavljen u dvorištu. Prema kazivanju komšija i rođaka porodice, starijem bratu je bilo zabranjeno kupanje, pa mu se mlađi brat, navodno, rugao zbog toga.

- U jednom trenutku, iznervirani dečak je uzeo pušku i rekao: "E, sad ćeš da vidiš". Opalio je i pogodio brata u glavu. Veruje se da je on samo hteo da zaplaši brata, a da nije znao da je puška napunjena - podseća izvor.

Bonus video:

01:08

PUCAO, PA TRČAO KROZ DVORIŠTE I VIKAO UBIO SAM BRATA! Ubistvo dečaka (12) kod Mladenovca: Sve je počelo svađom oko bazena

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.