PUŠKA ZA NJU BILA "DEO NAMEŠTAJA": Bizarna odbrana babe čiji je unuk (14) ubio brata (12) u Mladenovcu
Odbrana babe dečaka osumnjičenog da je ubio brata, Foto: Nenad kostić

NEVEROVATNO

PUŠKA ZA NJU BILA "DEO NAMEŠTAJA": Bizarna odbrana babe čiji je unuk (14) ubio brata (12) u Mladenovcu

Sumnja se da je Vesna L. (56) lovačku pušku marke "Bokerica" i municiju kalibra 16 mm bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi

Objavljeno:

Vesna L. (56), baba dečaka (14) osumnjičenog da je ubio rođenog mlađeg brata (12) u Mladenovcu iz lovačke puške, uhapšena je i određen joj je pritvor do 30 dana, a na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu je izjavila da je - "puška deo nameštaja".

"U svojoj odbrani navela sa je pušku nasledila od pokojnog muža, a on od svog oca. Ona je za nju bila "deo nameštaja" i tradicije. Ne zna kako da objasni zašto je nije legalizovala, odnosno predala policiji nakon poziva MUP-a da se preda nelegalno oružje posle masakra u Mladenovcu. Pušku su držali kao deo tradicije da pucaju za Božić ili rođenje deteta...", rekli su iz istrage za Telegraf.rs.

Ona je saslušana prekjuče u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je nevlašćeno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno obezbeđenu, usled čega je njen stariji unuk pre dva dana istom puškom usmrtio svog mlađeg brata.

1 / 5 Foto: Nenad kostić

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo Neovlašćena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom Teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti.

Osumnjičena je na saslušanju iznela svoju odbranu i odgovarala na pitanja tužioca.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenoj odredi pritvor zbog uznemirenja javnosti.

Pušku čuvala u sobi

Sumnja se da je Vesna L. (56) lovačku pušku marke "Bokerica" i municiju kalibra 16 mm bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlašćena lica ne mogu pristupiti.

Na taj način je oružje učinila dostupnim svojim maloletnim unucima, usled čega je 6. jula oko 13.15 sati u dnevnoj sobi kuće u kojoj žive njen 14-godišnji unuk iz pomenute puške lišio života svog dve godine mlađeg, rođenog brata.

Bonus video:

01:08

PUCAO, PA TRČAO KROZ DVORIŠTE I VIKAO UBIO SAM BRATA! Ubistvo dečaka (12) kod Mladenovca: Sve je počelo svađom oko bazena

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.