ADVOKATICA ŽRTAVA IZ "RIBNIKARA" O SASLUŠANJU DEČAKA UBICE: Svi su plakali zbog OVOGA
Foto: Vladimir Sporčić

POTRESNO

ADVOKATICA ŽRTAVA IZ "RIBNIKARA" O SASLUŠANJU DEČAKA UBICE: Svi su plakali zbog OVOGA

Svedočenju su prisustvovali postupajući tužilac, advokat oca, punomoćnici oštećenih, kao i nekoliko roditelja ubijene dece

Objavljeno:

Pre tri dana gotovo četiri sata trajalo je ispitivanje dečaka koji je počinio masakr u školi Vladislav Ribnikar, u postupku koji se vodi protiv njegovog oca, koji se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Kako se sumnja, on oružje nije držao po propisima, a tim oružjem je dečak ubio devet vršnjaka i čuvara škole. Takođe, on se sumnjiči da je učio sina da barata oružjem, kao i da ga je vodio u streljanu.

Dečak je ispitan putem video konferencijske veze uspostavljene između zdravstvene ustanove u kojoj se nalazi na opservaciji i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kosta Kecmanović
foto: Privatna arhiva/Kurir

Svedočenju su prisustvovali postupajući tužilac, advokat oca, punomoćnici oštećenih, kao i nekoliko roditelja ubijene dece.

Gost "Usijanja" koji je analizirao ovu temu je advokat Zora Dobričanin Nikodinović, punomoćnik članova porodice jedne od ubijenih devojčica 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Prvo se prisetila saslušanja, pa je rekla kako je sve to teklo i izgledalo:

- Advokat sam tri decenija i nikada apsolutno ništa slično nisam doživela. Smatram da nakon tog saslušanja, svi mi koji smo bili unutra, imamo posebnu emociju i psihičko stanje. Svi smo plakali u pojedinim trenucima, a posebno kada su majke poginule dece postavljale pitanja. To je utisak koji ne prolazi i svi ti roditelji sve te dece su heroji, veoma dostojanstveni, kulturni, obrazovani, fini ljudi koji zaista, bez promila svoje krivice, nemaju ono što im je najmilije. Jednostavno, kada su me zvali za izjavu, rekla sam da se ne osećam sposobnom da govorim jer sam u lošem stanju.

Potom je rekla da se svi loše osećamo kada pomislimo na mogućnost da dečaka ubicu vidimo na ulicama:

- Svi se mi posebno loše osećamo zbog pomisli na mogućnost da dečaka ubicu ponovo sretnemo na ulici, nakon svega što smo čuli i videli. Pogotovo nakon što sam videla određenu dokumentaciju i spisak predmeta. Od toga ne mogu da spavam, a videla sam svašta za 30 godina, ali da dete ubije decu, toliko leševa u školi, to je nešto što je trauma za svakog od nas.

Nakon toga, detaljno je opisala kako je tačno izgledalo saslušanje deteta:

- Procena je bila takva da ispitivanje svedoka deteta ubice treba da se obavi putem video linka iz ustanove u kojoj se on nalazi. U njegovoj prisustvu su bili jedni od Javnih tužilaca i njegova majka, a u sudnici Višeg suda u Beogradu bio je drugi postupajući Javni tužilac, svi mi punomoćnici porodica oštećenih i nekoliko roditelja koji su došli. Bila je puna sudnica, pa nismo sedeli kao uobičajeno. Smatram da je svaki čovek koji je bio prisutan delio isti utisak.

Bonus video:

00:20

Pucnjava u školi na Vračaru „Vladislav Ribnikar“

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.