OTKRIVENO KOJU JE IGRICU IGRAO DEČAK UBICA IZ "RIBNIKARA": Rekao i da su ga RODITELJI KAŽNJAVALI samo OVAKO
Dečak ubica, Foto: Privatna arhiva/Kurir, Tamara Trajković, Petar Aleksić

DETALJI

OTKRIVENO KOJU JE IGRICU IGRAO DEČAK UBICA IZ "RIBNIKARA": Rekao i da su ga RODITELJI KAŽNJAVALI samo OVAKO

Dečak ubica je ispričao i da je igrao popularnu, ali i ekstremno nasilnu video igru "Valorant", takozvanu "pucačinu"

Objavljeno:

Dečak (13), koji je priznao da je 3. maja pucao u OŠ "Vladislav Ribnikar", juče je tokom četovročasovnog ispitivanja priznao tužiocu da je ideju da puca dobio kad je gledao dokumentarni film u kojem se pominjalo masovno ubistvo.

Takođe je na internetu pretraživao pojmove na temu pucnjava i ubistava, i analizirao šta su pucači radili i gde su, uslovno rečeno, "grešili" pri izvršenju užasnih zločina.

Vračar
foto: Kurir/Privatna arhiva

Dečak ubica je ispričao i da je igrao popularnu, ali i ekstremno nasilnu video igru "Valorant", takozvanu "pucačinu" u kojoj timovi od petoro igrača napadaju i "ubijaju" jedni druge.

Podsetimo, njegovi drugovi iz razreda su za Kurir ispričali ranije, da je on stalno igrao te igrice i znao svaku mapu napamet.

Krimi-serije i horor filmove

"Zločinački umovi" i "Pročišćenje" mu omiljeni

- Stalno je gledao američku seriju "Zločinački umovi", u kojoj tim agenata vredno radi na otkrivanju ubice, koji je "na brilijantan način" isplanirao, a zatim i počinio zločin - rekao je ranije izvor Kurira.

Da je uživao u horor filmovima, govori to što je na Fejsu okačio sliku svog lika u ljubičastoj boji, sa krstovima preko očiju i zašivenim ustima. Ova fotografija je napravljena po motivima horor filma "Pročišćenje", rekli su nam izvori.

- Tematika je bazirana na tome da u jednom gradu u Americi svi građani izađu na ulice i imaju rok od 12 sati da ubijaju koga god žele, koliko god ljudi žele i da ne mogu da odgovaraju za to delo - naveo je naš sagovornik.

Inače, "Valorant" je timska igra u kojoj igrači preuzimaju kontrolu nad agentima, likovima koji dolaze iz mnogih zemalja i kultura širom sveta. U glavnom režimu igre, igrači se pridružuju ili napadačkom ili odbrambenom timu, pri čemu svaki tim ima pet igrača. Igra se do istrebljenja protivničkog tima.

Istraživanja su pokazala da je čak 80 odsto svih igrača "Valoranta" u nekom trenutku igranja doživelo onlajn zlostavljanje od svojih saigrača. Tu se, u ovom kontekstu misli na verbalno uznemiravanje, psovke i pretnje smrću, ali i blaža negativna ponašanja poput namernog gubljenja ili napuštanja mečeva.

U dosadašnjem toku istraživanja motiva dečaka još nema čvršće povezanosti između igranja ove video igre i masakra u "Ribnikaru".

1 / 4 Foto: Nemanja Nikolić

"Ne poznajem te (osobe) sa kojima sam igrao", rekao je dečak tokom ispitivanja.

"Blage kazne za oduzimanja telefona"

Takođe, dečak je tokom svedočenja rekao da u kući nisu postojala postojala posebna pravila, kao i da nije bilo kažnjavanja, osim "blage kazne oduzimanja telefona".

Kada je reč o odnosu sa ocem, rekao je da je dobar, a za majku je kazao da je brižna, saosećajna, pametna i dobra. Rekao je i da su se roditelji lepo slagali.

Bonus video:

00:20

Pucnjava u školi na Vračaru „Vladislav Ribnikar“

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.