SASLUŠAN VUK RADIVOJEVIĆ: Bivši košarkaš pušten jer supruga nije tražila zabranu prilaska!
Vuk Radivojević, Foto: Starsport©

nasilje u porodici

SASLUŠAN VUK RADIVOJEVIĆ: Bivši košarkaš pušten jer supruga nije tražila zabranu prilaska!

Punomoćnik oštećene je predložio da se prema osumnjičenom ne predlaže nijedna mera za obezbeđenje prisustva okrivljenog

Objavljeno:

Bivši košarkaš Crvene zvezde i naše reprezentacije Vuk Radivojević (39), saslušan je danas u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici, posle čega je pušten da se brani sa slobode.

U tužilaštvu je danas, kako je saopšteno iz tužilaštva, ispitana i njegova supruga, oštećena L. R.

- Prilikom saslušanja osumnjičeni V.R. je u prisustvu izabranih branilaca iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, a oštećena L.R. je u prisustvu punomoćnika izjavila da, u skladu sa njenim zakonskim pravom, ne želi da svedoči. Punomoćnik oštećene je predložio da se prema osumnjičenom ne predlaže nijedna mera za obezbeđenje prisustva okrivljenog, niti produženje hitnih mera koje su izrečene u skladu sa zakonom o sprečavanju nasilja u porodici - saopšteno je iz tužilaštva.

Kako se navodi, imajući u vidu da je oštećena ispitana, pri čemu nije želela da svedoči, kao i činjenicu da je osumnjičeni neosuđivan, tužilaštvo nije podnelo predlog za određivanje pritvora, kao ni predlog za određivanje mere zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenom.

Iz tužilaštva podsećaju da je osumnjičenom V. R. juče po nalogu javnog tužioca Prvog osnvonog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 časova od strane PS Zvezdara.

- Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom V.R. je stavljeno na teret da je posle ponoći 17.07.2023. godine svojoj supruzi, oštećenoj L.R. nakon verbalne rasprave naneo više udaraca, usled kojih je zadobila tešku telesnu povredu. U toku postupka biće ispitani drugi svedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naređeno vršenje medicinskog veštačenja telesnih povreda, kao i vršenje psihijatrijskog veštačenja osumnjičenog, zatim pribavljeni drugi materijalni dokazi, te preduzete i ostale radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke - saopšteno je iz tužilaštva.

02:44

LEGENDARNI SRPSKI KOŠARKAŠ POBEGAO S PRIPREMA REPREZENTACIJE! Njegov bivši saigrač otkrio: Uvek smo se tukli s Čačanima

(Espreso/Kurir.rs/ J. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.