"DEČAK JE IZVEDEN KAKO BI...": Evo ko može da prisustvuje SASLUŠANJU povodom STRAVIČNOG MASAKRA na Vračaru!
Dečak ubica, Foto: Privatna arhiva/Kurir, Tamara Trajković, Petar Aleksić

trenutno je na ispitivanju

"DEČAK JE IZVEDEN KAKO BI...": Evo ko može da prisustvuje SASLUŠANJU povodom STRAVIČNOG MASAKRA na Vračaru!

Dečak osumnjičen za masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", trenutno je na ispitivanju po nalogu Višeg javnog tužilaštva

Objavljeno:

Dečak koji je počinio stravičan masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", 3. maja, danas bi trebalo da svedoči o tome kako je uzeo očevo oružje iz kog je ubio devetoro vršnjaka i čuvara škole. "Dečak je u ustanovi pod stalnim lekarskim nadzorom i danas je izveden kako bi svedočio u sklopu istrage koja se vodi protiv njegovog oca zbog sumnje da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti", podseća sagovornik Kurira.

On objašnjava da se otac sumnjiči da nije dobro obezbedio oružje koje je imao u kući i da ga je dečak uzeo i kobnog dana ubio desetoro. "Dečak je važan svedok jer samo on može da objasni na koji način je otključao sef i uzeo oružje", kaže sagovornik Kurira.

Škola u kojoj je počinjen masakr
Škola u kojoj je počinjen masakrfoto: Stefan Stojanović

Njegov otac, podsetimo, uhapšen je istog dana, a dečak koji je počinio zločin nije krivično odgovoran jer je mlađi od 14 godina.

"Otac je i dalje u pritvoru i on ima pravo da prisustvuje saslušanju svedoka, kao i majka koja je i dalje njegov zakonski staratelj i koja je i potpisala saglasnost da on bude smešten u ustanovu. Takođe ispitivanju mogu da prisustvuju i oštećeni odnosno porodice ubijenih kao i njihovi zastupnici. Takođe, saslušanju osim tužioca koji vodi postupak, prisustvuju i advokati njegovog oca", objašnjava sagovornik Kurira.

Bonus video:

08:31

DEČAK UBICA BI MOGAO DA OSTANE U USTANOVI DOŽIVOTNO ali postoje i druge mogućnosti! Stručnjaci objasnili čija je odluka presudna

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.