EKSKLUZIVNI SNIMAK: Na ovom mestu se pre 12 godina desio NAJMONSTRUOZNIJI ZLOČIN U SRBIJI! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić, Privatna arhiva

ovo mesto krije veliku tajnu

EKSKLUZIVNI SNIMAK: Na ovom mestu se pre 12 godina desio NAJMONSTRUOZNIJI ZLOČIN U SRBIJI! (FOTO) (VIDEO)

Posetili smo Zvezdarsku šumu i mesto na kom je 16. jula 2005. godine Mališa Jevtović monstruozno tukao i silovao trogodišnju Katarinu, ćerku svoje ljubavnice Ane Filipović
Objavljeno: 11:09h
foto: Filip Plavčić

Kada je nešto kasnije vratio majci, devojčica je bila prljave odeće. Od posledica povreda i nanete traume je povraćala. Vratila se s krvnim podlivima na licu i leđima. Majka je tada, i uprkos prizor nije odvela kod lekara. Zataškala je zločin. Pokušala je da prikrije mučenje koje je preživela. Majka devojčice i njen ljubavnik otišli su kući i jeli, dok je devojčica umirala u bolovima.

foto: Privatna arhiva

Napokon su odveli malu Kaju u KBC „Zvezdara” gde su lekari konstatovali smrt.

Obdukcija je kasnije pokazala da je malena Kaja iskrvarila zbog rascepa jetre i drugih unutrašnjih organa. Obdukcioni nalaz takođe je pokazao koliko je pre smrti patila. Tek tada je otkriveno da je duže vreme zlostavljana, iako su oni na policijskom saslušanju tvrdili da je dete - palo sa kreveta.

Monstruozno, mučko i stravično ubistvo tada je potreslo celu Srbiju. Nad sudbinom malog anđela plakali su mnogi - osim njene majke, koja čak ni po izricanju presude nije pokazivala ništa do - ravnodušnosti.

Presuda, koja je doneta 9. maja 2007. godine u Okružnom sudu u Beogradu a kojom su oni osuđeni na 40, odnosno 37 godina zatvora, kako su pojedini mediji tada preneli, cepala je srce svih prisutnih.

- Danas bi mala Katarina imala skoro pet godina, tačnije 59 meseci, još tačnije 1.783 dana. To nije doživela zahvaljujući postupcima ovo dvoje ljudi koji su pred nama - majci koja je rodila i nije volela i njenom prijatelju koji je malu, nevinu Katarinu mrzeo. Kako inače protumačiti više od 50 povreda na malom telu devojčice. Više od 50 povreda na telu deteta visokog samo 98 centimetara, od kojih su povrede trbušnih organa dovele do smrtnog ishoda. Povrede po glavi, telu, rukicama i nogicama, polnim organima. Više od 50 povreda nanetih rukom, nogom, prstima, čak i polnim organom - tog 9. maja 2007. obrazlagao je presudu sudija Siniša Sofrenović.

foto: Filip Plavčić

- Lik male devojčice Katarine, koja nije stigla da napuni ni četiri godine, lebdeo je u toku celokupnog krivičnog postupka nad svim učesnicima ovog procesa. Njen osmeh na licu na stolu u bolnici kada je već konstatovana smrt pokazivao je bezazleno, nevino stvorenje koje se rešilo muka i posle dugotrajnih patnji odahnulo, nasmešilo se. Tvorci te patnje, straha i muka male devojčice Katarine, su okrivljeni Jevtović i Filipovićeva. I jedino oni - rekao je sudija Sofrenović, a preneo je tada list "Alo".

Kao što smo već pomenuli, na mestu na kom se dogodio ovaj stravični čin i na kojem je jedno dete mučeno maltene do smrti nema nikakvih pokazatelja da se to dogodilo tačno tu.

Oni koji godinama žive u tom delu Beograda znaju da se nekada tu desilo nešto strašno. I ništa više. Život ovde i dalje teče normalno, a lik male Kaje uvek je negde tu - oko nas.

(Suzana Trajković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.