Arkanovom ubici NOVO SUĐENJE? Iz Strazbura stiže u Beograd!
Foto: Print Screen Youtube

iz strazbura?

Arkanovom ubici NOVO SUĐENJE? Iz Strazbura stiže u Beograd!

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu je još u januaru 2014. godine odbio predstavku Dobrosava Gavrića, koji je pred sudom u Beogradu osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkan
Objavljeno:

Dobrosav Gavrić je od 2006. godine u bekstvu, a trenutno se nalazi u Južnoafričkoj Republici, gde je tražio azil. Istovremeno, ta zemlja nije odgovorila po zahtevu Srbije za njegovo izručenje.

foto: Shutterstock

„Pošto se Gavrić nije pojavio, i neće se ni pojaviti u Srbiji, mi ne možemo da tražimo novo suđenje“, kaže Delibašić. Na pitanje zašto je tek sada otvorio ovu temu, odgovara da ga do sada „niko o tome nije pitao“.

Presudom tadašnjeg Okružnog suda, Gavrić je 2006. godine osuđen na 35 godina zatvora kao neposredni izvršilac ubistva Ražnatovića 15. januara 2000. godine u beogradskom hotelu „Interkontinental”. Na kazne zatvora od 30 godina osuđeni su Milan Đuričić Miki i Dragan Nikolić Gagi.

foto: Print Screen Youtube

Gavrić i ostali optuženi su dolazili na suđenja do dana izricanja presude, posle čega im se izgubio svaki trag, sem Draganu Nikoliću Gagiju, koji je u pritvoru od 2004. godine posle hapšenja u Beču. Pet godina kasnije, Gavrić je uhapšen pod lažnim identiteom u Južnoj Africi kada je ranjen u jednoj pucnjavi. U bolnici je utvrđen njegov pravi identitet.

foto: Print Screen Youtube

Bonus video:

Espreso ekskluzivno sa Zukorlićem u Novom Pazaru

Sa Muamerom Zukorlićem smo obišli sve znamenitosti grada u Raškom okrugu, zavirili u svaki kutak institucija nastalih u vreme kada je Zukorlić bio na čelu Islamske zajednice.

(Espreso.co.rs / Izvor: kurir.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.