Arkanovom ubici NOVO SUĐENJE? Iz Strazbura stiže u Beograd!
Foto: Print Screen Youtube

iz strazbura?

Arkanovom ubici NOVO SUĐENJE? Iz Strazbura stiže u Beograd!

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu je još u januaru 2014. godine odbio predstavku Dobrosava Gavrića, koji je pred sudom u Beogradu osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkan
Objavljeno:

Ukoliko se odluči da mu sude ponovo, Dobrosav Gavrić bi morao da se pojavi pred sudom u Beogradu, ali zasad odbija da ga izruče Srbiji s obrazloženjem da bi mu u zatvoru bio ugrožen život.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu je još u januaru 2014. godine odbio predstavku Dobrosava Gavrića, koji je pred sudom u Beogradu osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, konstatujući da Gavrić ima pravo na ponavljanje suđenja u Srbiji.

ŠEŠELJ: Dobio sam istraživanje strane agencije - oduvaću VUKA JEREMIĆA! (FOTO)

foto: Print Screen Youtube

Ovo je iz suda u Strazburu odgovoreno na upit RSE, a povodom navoda pojedinih medija da je taj sud „naredio Srbiji novo suđenje Gavriću“. Budući da nisu iscrpljeni svi pravni lekovi u Srbiji, Evropski sud za ljudska prava je, odbacujući predstavku kao preuranjenu, još konstatovao da bi u slučaju ponavljanja postupka, Gavrić, koji je od izricanja presude u bekstvu, mora da se pojavi pred sudom u Beogradu.

foto: Profimedia

„Pisano obaveštenje poslato je zastupniku gospodina Gavrića 6. februara 2014. godine, i daljih odluka u ovom slučaju nije bilo“, saopšteno nam je iz suda u Strazburu.

Iako je ovakav odgovor na Gavrićevu predstavku dostavljen još pre tri godine, pojedini mediji u Srbiji su, uz izjavu njegovog advokata, u ponedeljak objavili ovu vest pod naslovom „Ukinuta presuda Arkanovom ubici“.

foto: Print Screen Youtube

Demantujući da je reč o presudi, Gavrićev advokat Veljko Delibašić kaže za RSE da je sud u Strazburu na njihovu predstavku, koja je podneta zbog, kako je naveo, povrede prava na pravično suđenje, konstatovao da njegov klijent ima pravo na novo suđenje u Srbiji. Neće ga međutim tražiti, navodi on.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.