Sram te bilo, rasipniče! Krkobabić deli 13. platu u Pošti!
Foto: Beta

za njega nema štednje!

Sram te bilo, rasipniče! Krkobabić deli 13. platu u Pošti!

Vlada Srbije dala je saglasnost da se zaposlenima u javnom preduzeću "Pošta Srbije" i ove godine isplati 13. plata, čiji je prosek oko 32000 dinara
Objavljeno: 12:19h
foto: Beta/Nebojša Mandić

Sindikati "Pošte" su uputili novoj direktorki Miri Petrović i Vladi upozorenje da će stupiti u štrajk ako Vlada do kraja septembra ne da saglasnost za ispatu bonusa, objašnjava sagovornik.

On dodaje da je upravo pod ovakvim pritiskom Vlada i donela odluku.

- Premijer i Vlada su stavljeni pred svršen čin jer je radnicima već obećan bonus. Ponovio se slučaj iz 2014, kada su sindikati, takođe pod pretnjom štrajka, dobili 13. platu. Oni nisu krivi zbog ovakve reakcije jer su tražili da im se obećano ispuni. Krivo je rukovodstvo na čelu sa Krkobabićem, koje tri godine na svoju ruku donosi odluku o raspodeli novca iz dobiti, ne konsultujući Vladu pre toga. Ovog puta je rečeno da je ovo poslednji put da se dešava nešto tako, tvrdi Blicov sagovornik iz Nemanjine.

Predsednik Sindikata PTT Srbije, Aleksandar Pavlović ne spori saznanja Blica, ali smatra da su radnici s pravom tražili da im se isplati obećano.

- Isplata je trebalo da se obavi još u julu. Sindikati smatraju da 13. plata treba da se isplati jer je 15 000 radnika doprinelo dobrim poslovnim rezultatima preduzeća. Naša prosečna plata je oko 40 000 dinara, a zarada mnogih šalterskih radnika i poštara ne pređe ni 35 000 dinara. Taj novac ne ide iz budžeta, već iz zarade firme, kaže Pavlović.

(Espreso.co.rs / Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.