Sram te bilo, rasipniče! Krkobabić deli 13. platu u Pošti!
Foto: Beta

za njega nema štednje!

Sram te bilo, rasipniče! Krkobabić deli 13. platu u Pošti!

Vlada Srbije dala je saglasnost da se zaposlenima u javnom preduzeću "Pošta Srbije" i ove godine isplati 13. plata, čiji je prosek oko 32000 dinara
Objavljeno: 12:19h

Blizu 15 000 poštara i drugih radnika će i ove godine imati bonus, iako je bilo najave da će premijer, Aleksandar Vučić staviti veto na dodatna primanja, objavio "Blic".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

To je urađeno nakon pretnji sindikata, koji su 20. septembra uputili pismo novoj direktorki, Miri Petrović koja je kadar Krkobabića i članovima Vlade.

Izvor Blica iz Vlade Srbije tvrdi da je sve ovo zamutio Milan Krkobabić, doskorašnji direktor "Pošte", a sada ministar.

Dobili smo još novih poslanika: Ko je zamenio Dačića, Slavicu, Krkobabića?

- On je tada preporučio Nadzornom odboru da donese odluku da se iz dobiti preduzeća isplati 13. plata. To je uradio bez konsultacija sa premijerom i Ministarstvom Privrede, pa je NO 24. aprila doneo odluku da se zaposleni nagrade. Čak je garantovano da će se isplata obaviti pre godišnjih odmora, odnosno u julu. On je naime odobrio da se 30% iz dobiti iz 2015. godine koje je iznosila 30 miliona evra, izdvoji za 13. platu. Premijeru Vučiću ovakav gest nije bio po volji jer je smatrao da su bonusi suprotni merama štednje i bilo je indicija da ih neće odobriti. Pošto je od najavljene isplate u julu prošlo mnogo vremena, rukovodstvo "Pošte" se promenilo, a od para ni traga ni glasa.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.