DANAS POČINJE PRIJAVLJIVANJE ZA STUDENTSKE KARTICE: Ovo su 4 STVARI koje moraju biti ispunjene, a tu su i POPUSTI
Studenti u Beogradu, Foto: Kurir/ Tamara Trajković

studenti srbije

DANAS POČINJE PRIJAVLJIVANJE ZA STUDENTSKE KARTICE: Ovo su 4 STVARI koje moraju biti ispunjene, a tu su i POPUSTI

Studenti i studentkinje Srbije imaju mogućnost za popuste u određenim institucijama putem studentske kartice

Objavljeno:

Prijava studenata za nove studentske kartice počinje danas, 13. novembra, u podne, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

- Studenti će za kartice moći da se prijave na portalu Uprave za trezor. Oko 240.000 studenata iz cele Srbije moći će da koristi brojne popuste i pogodnosti koje omogućavaju nove studentske kartice - naveo je Mali.

Kako je najavio, studenti će prilikom prijave na portalu Uprave za trezor unositi JMBG, birati fakultet, unositi broj mobilnog telefona kako bi bili obavešteni kada je kartica gotova, a biraće i ekspozituru banke Poštanska štedionica u kojoj žele da preuzmu karticu.

Studenti na predavanjima
Studenti na predavanjimafoto: Damir Dervišagić

- Nova studentska kartica će biti potpuno besplatna, biće platna, a služiće i kao identifikaciona - napisao je Mali na svom Instagram nalogu i pozvao sve studente da se prijave za karticu.

Ministar je naglasio i da će za studentsku karticu moći da se prijave svi studenti akreditovanih fakulteta i akademija u Srbiji, kako državnih, tako i privatnih.

KAKO SE PRIJAVITI

  • Prijava se vrši na portalu Uprave za trezor
  • Unosi se JMBG
  • Bira fakultet
  • Unosi se broj mobilnog telefona kako bi studenti bili obavešteni kada je kartica gotova
  • Bira se i ekspozitura banke Poštanska štedionica u kojoj student želi da preuzme karticu

Kako je najavljeno, s novom studentskom karticom studenti će moći da ostvare brojne pogodnosti i popuste, među kojima su povoljnosti za usluge "Er Srbije", "Srbija voza", Telekoma Srbija, a tu su i pogodnosti u supermarketima, bibliotekama, knjižarama, osiguranju...

- Nama je želja da studentima ne samo olakšamo život nego da im i podignemo standard. Studentska kartica nije samo domska, ona je za sve studente kojih ima 240.000 u Srbiji. Osim ulaganja u univerzitete, računare, profesore, ovo su mali detalji koji pokazuju koliko ste različiti i koliko brinete. I meni je puno srce zbog toga - poručio je ministar finansija.

Đaci se danas vraćaju na nastavu

Učenici u školi
Učenici u školifoto: Zorana Jevtić

Osnovci i srednjoškolci danas se vraćaju u školske klupe, pošto se završio jesenji raspust koji je počeo u sredu. Za kratak predah pred polugodište, đaci su s vikendom imali ukupno pet dana, počevši od 8. novembra. Prema kalendaru obrazovno-vaspitnog rada za osnovne i srednje škole za ovu školsku godinu, koji je objavilo Ministarstvo prosvete, prvo polugodište biće završeno 29. decembra. Raspust će trajati do ponedeljka, 22. januara sledeće godine, kada će početi drugo polugodište.

Bonus video:

01:41

KAKVE DOBROBITI DONOSE STUDENTSKE KARTICE I KOJI SU USLOVI ZA DOBIJANJE? Studenti, sve dok imate status studenata BUDITE SPOKOJNI

(Espreso/ Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.