NEKI GRAĐANI SRBIJE ĆE DOBITI IZMEĐU 20.000 I 200.000 DINARA: Ovo su uslovi koji moraju biti ispunjeni
Đaci / Ilustracija, Foto: Beta/Branislav Božić

STIPENDIJA

NEKI GRAĐANI SRBIJE ĆE DOBITI IZMEĐU 20.000 I 200.000 DINARA: Ovo su uslovi koji moraju biti ispunjeni

Fond za mlade talente se nalazi u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija

Objavljeno:

Fond za mlade talente Republike Srbije raspisao je 45. po redu Konkurs za nagrađivanje učenika srednjih škola za postignute izuzetne uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima tokom kalendarske 2022. godine, a biće otvoren do 20. oktobra.

Na konkurs se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji su osvojili neko od prva tri mesta na priznatim republičkim i međunarodnim takmičenjima, a svaki kandidat može biti nagrađen samo jednom nagradom i to za najbolji postignut rezultat tokom 2022. godine, navodi se u saopštenju Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

U zavisnosti od ranga, kao i plasmana na takmičenju, za svakog kandidata biće definisan i iznos jednokratne naknade u visini od 20.000 do 200.000 dinara. Priznata takmičenja obuhvaćena su Kalendarima takmičenja utvrđenim od strane Ministarstva prosvete na republičkom ili međunarodnom nivou, kao i takmičenja iz oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i muzičke i baletske umetnosti.

1 / 4 Foto: Profimedia

Osnovni cilj i misija ovog načina nagrađivanja već 15 godina je, kako se navodi, pružanje podrške mladim i izuzetnim talentima u najranijim fazama njihovog školovanja ali i motivacije da nastave da ređaju uspehe kako bi kasnije postali i stipendisti Fonda.

Fond za mlade talente se nalazi u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i od 2008. godine bavi se razvojem mladih talenata u Srbiji. Do danas je dodeljeno više od 40.000 stipendija i nagrada studentima i učenicima srednjih škola.

U okviru aktuelne sveobuhvatne reforme Fonda, ostvarene su brojne saradnje sa javnim i privatnim sektorom i uvedene novine u programe podrške Fonda.

Bonus video:

02:24

Aleksandra je jedna od najboljih studentkinja medicine, a ne libi se da pomaže u štali

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.