MINISTARSTVO RASPISALO KONKURS ZA TRI STIPENDIJE KOJE POKRIVAJU SVE TROŠKOVE: Evo ko može da se prijavi
Novčanik, Foto: News1/ Stefan Jokić

ŽELEZNICA

MINISTARSTVO RASPISALO KONKURS ZA TRI STIPENDIJE KOJE POKRIVAJU SVE TROŠKOVE: Evo ko može da se prijavi

Vlada Srbije je u protekle četiri godine uložila više od milijardu i po evra u rekonstrukciju starih i izgradnju novih železničkih pruga

Objavljeno:

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je konkurs za dodelu stipendija studentkinjama doktorskih akademskih studija u oblasti železničkog saobraćaja, rekao je danas ministar Goran Vesić gostujući na TV Prva.

Biće dodeljene tri stipendije koje pokrivaju sve troškove doktorskih studija i troškove života za vreme trajanja studija, a javni poziv traje do 18. septembra.

„Vlada Srbije je u protekle četiri godine uložila više od milijardu i po evra u rekonstrukciju starih i izgradnju novih železničkih pruga. Brza pruga između Beograda i Novog Sada simbol je promene u železničkom saobraćaju a sada gradimo njen nastavak, 108 kilometara brze pruge između Subotice i Novog Sada“, kazao je Vesić.

1 / 3 Foto: RINA

Dodao je da je u toku projektovanje najvećeg železničkog projekta u modernoj istoriji Srbije – rekonstrukciju i modernizaciju brze pruge od Beograda do Niša.

„Osim glavnih železničkih koridora, imperativ je da se modernizuju magistralne i regionalne pruge“, rekao je Vesić.

Istakao je da „investicije u železničku infrastrukturu ne bi bile potpune bez ulaganja u najvredniji resurs – ljude i njihovo znanje“. „Vođeni ovom idejom, u saradnji sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj i Francuskom agencijom za razvoj, u okviru projekta ‘Modernizacije železničkog sektora u Srbiji’, obezbedili smo sredstva za finansiranje podrške ženama, polaznicama doktorskih studija iz naučnih oblasti, grana ili disciplina povezanih sa železničkim saobraćajem i transportom“, rekao je Vesić.

Kako je naveo, cilj je da se dobiju kvalitetni kadrovi u železnici, da se motivišu mladi naučnici da daju doprinos razvoju železnice i mobilnosti u Srbiji i da više žena radi na najodgovornijim poslovima u železnici.

Bonus video:

02:24

Aleksandra je jedna od najboljih studentkinja medicine, a ne libi se da pomaže u štali

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.