RUČAK NA OBALI MORA 900 DINARA: Tri puta jeftiniji od Dubrovnika, ali ga Srbi baš i NE VOLE, STALNO GA ZAOBILAZE
Cene na plaži u Neumu, Foto: Profimedia

IDEALNA LOKACIJA

RUČAK NA OBALI MORA 900 DINARA: Tri puta jeftiniji od Dubrovnika, ali ga Srbi baš i NE VOLE, STALNO GA ZAOBILAZE

I ugostitelji u Neumu konačno imaju razloga za zadovoljstvo jer su im lokali dobro popunjeni

Objavljeno:

Plaže u Neumu su ovih dana prepune turista iz Srbije, Rusije, Francuske, Mađarske, Nemačke, a posle dužeg perioda nestabilnog vremena konačno može da se uživa ​​u kupanju na ugodnih 26 stepeni.

I ugostitelji u Neumu konačno imaju razloga za zadovoljstvo jer su im lokali dobro popunjeni. Fokus je, kao i poslednjih godina, na domaćim gostima iz Bosne i Hercegovine, ali u poslednje vreme imaju i porast turista iz zemalja zapadne Evrope. Dolaze Francuzi, Nemci, Austrijanci, Poljaci, Česi, Slovaci...

Cene zato, tvrde ugostitelji, logično i rastu. Ukoliko odlučite da odete na kafu, običan espreso koštaće vas 3 KM, što je 180 dinara, a ukoliko vam je vreme za ručak, za pileći file moraćete da izdvojite 15 KM, što je 900 dinara, a toliko je i deset ćevapa s krompirićima u jednom od restorana na moru. Cena hamburgera je 13 KM, a lignji na žaru 24 KM.

Usvakom slučaju kažu, cene su mnogo prihvatljivije od onih u okruženju. Za četvoročlanu porodicu u hotelskom smeštaju sa punim pansionom dnevno je potrebno oko 200 evra, Neum je od Dubrovnika jeftiniji tri, a od Makarske rivijere dva puta, kažu turistički radnici.A ukoliko odluče da na moru borave sedam dana, četvoročlana porodica potrošiće oko 1.400 evra.

U Neumu se mogu pojesti i dobre pite. Pre tri godine otvorena je jedna koju uspešno vodi bračni par Meliha i Jasmin Merdžanović.

– Ova sezona je krenula malo lošije, ali već sada jedva uspevamo da napravimo dovoljno rezanaca za pite. Ponosni smo na naš burek, sirnicu, krompirušu i zeljanicu – poručuju oni.

U odnosu na prošlu sezonu, cene smeštaja poskupele su za 10 do 15 odsto, kao i cene hrane i pića u ugostiteljskim objektima.

- Neka mala poskupljenja morala su se dogoditi, obzirom da su poskupeli ulazi robe kao i energenata, pa i rada i svega ukupno, ali to ne iskače iz okvira koji su uobičajeni u društvu i u drugim segmentima - rekao je Stanko Raič, ugostitelj.

Bonus video:

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.