OVAJ SRPSKI GRAD ŠALJE SVOJE UČENIKE NA MORE: Neki će ga videti po PRVI PUT, obezbeđen im je PUN PANSION!
Crna gora, Foto: EPA MALTON DIBRA

EKSKURZIJA

OVAJ SRPSKI GRAD ŠALJE SVOJE UČENIKE NA MORE: Neki će ga videti po PRVI PUT, obezbeđen im je PUN PANSION!

Polazak je 29. juna, a ove godine za letovanje 50 đaka je izdvojeno 2,7 miliona dinara

Objavljeno:

U okviru Lokalnog plana akcije za decu, o trošku grada Valjeva će i ove godine 50-oro dece sa seoskog područja otići na letovanje u Crnu Goru. Deca od četvrtog do sedmog razreda boraviće osam dana u Čanju, gde im je obezbeđen pun pansion.

Polazak je 29. juna, a ove godine za letovanje 50 đaka je izdvojeno 2,7 miliona dinara.

Tim povodom je održan roditeljski sastanak, kako bi deca, direktori škola i roditelji, bili upoznati sa svim detaljima u vezi sa letovanjem.

"Srećan sam što i ove godine Grad Valjevo šalje 50-oro dece na more. Nema deteta koje se ne raduje odlasku na more, a mi na ovaj način želimo da omogućimo da što više dece uživa u čarima mora i naravno da nauči da pliva. Grad Valjevo četvrti put organizuje odlazak dece na more kroz Lokalni plan akcije za decu. Na more idu deca sa seoskog područja i deca koja su iz socijalno ugroženih kategorija. Ponovo se ide u Čanj, u hotel sa četiri zvezdice, koji je udaljen 250 metara od plaže i sa decom idu dva instruktora plivanja, lekar i dve učiteljice", rekao je gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković.

Anđela Mitrović je učenica sedmog razreda OŠ "Stevan Filipović" i po prvi put ide na more.

"Veoma sam srećna i prvi put mi je da idem na more. Krenule su pripreme i polako sam već počela da se pakujem. Drago mi je što je Grad Valjevo omogućio ovo letovanje, jer mislim da i deca sa seoskog područja zaslužuju to", rekla je ova učenica za Patak online.

Radoica Rstić, predsednik Komisije za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu je objasnio i zbog čega se odlazak na more finansira isključivo deci sa sela, a ne i deci iz grada.

"Deci sa sela nisu toliko dostupne aktivnosti za podršku dece koje sprovodimo i zbog toga smo se odlučili da to budu deca sa sela. Drugo, decu sa seoskog područja roditelji nisu u mogućnosti da vode na more svake godine zbog svih svojih poljoprivrednih i drugih obaveza, a ima ima onih koji bi svoje dete hteli da pošalju na more i zato smo odlučili da to budu isključivo deca sa sela, kojima nije dostupno sve ono što je dostupno deci iz grada", rekao je Rstić.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.