DETALJAN VODIČ ZA LETOVANJE U EGIPTU: Od cena avionskog prevoza, smeštaja i VIZE, pa sve do KULTUROLOŠKIH RAZLIKA
Foto: Promo, AP Photo Kevin Cleynhens, AP Photo Amr Nabi AP, EPA ABIR SULTAN

EVO ŠTA TREBA DA ZNATE!

DETALJAN VODIČ ZA LETOVANJE U EGIPTU: Od cena avionskog prevoza, smeštaja i VIZE, pa sve do KULTUROLOŠKIH RAZLIKA

U periodu od novembra do januara meseca traje zimska sezona u Egiptu, dok je letnja sezona u periodu od maja pa do septembra

Objavljeno:

Iako je Grčka najtraženija i najposećenija destinacija za srpske turiste, svaka nova sezona donese ponude koje privlače više od tradicionalnih izbora i definitivno ove godine bi to mogao da bude Egipat.

Prva stvar koju treba da znate ako odlučite da letujete na ovoj destinaciji je da Srbija sa Egiptom ima vizni režim. Vize se plaćaju i mogu se dobiti direktno na aerodromu, ali je nešto povoljnije ako ih uzmete u egipatskoj ambasadi u Beogradu pre samog puta.

Egipat
Egipatfoto: Profimedia

Osim bogate istorije i brojnih arheoloških nalazišta ova zemlja je poznata i po luksuznim letovalištima. Naši turisti najčešće letuju u Hurgadi, ali poznavaoci kažu da severna obala predstavlja pravi dragulj. Popularna destinacija je i Šarm el Šeik, grad poznat po kvalitetnim i luksuznim hotelima, a dobro je mesto i za ljubitelje ronjenja.

Kako se do ove daleke destinacije jedino može ići avionom, podrazumeva se i da su cene "jače" od Grčke, Albanije ili na primer Bugarske.

Zato smo izdvojili iz ponude turističkih agencija najpopularnije i najpovoljnije destinacije ovog leta sa avionskim prevozom za letovališta u Egiptu koje vole srpski turisti.

Letovanje u Hurgadi avionom, koju naši ljudi obožavaju kao letnju destinaciju, za 9 dana boravka, krajem ovog meseca se može naći za oko 640 evra po "last minute" ponudi, što je za oko 50 evra povoljnije od cene koja je bila pre popusta.

Plaža
Plažafoto: Profimedia

Takođe, u ponudi mogu da se nađu i paket aranžmani "all inclusive" u Hurgadi u Egiptu, isto avionom, za sedam noćenja u standard sobama po ceni od otprilike 780 evra.

Šarm El Šeik avionom, krajem juna, se može naći po ceni od oko 850 evra, isto sa popustom. Paket aranžman obuhvata 10 noći, za dvoje dece je smeštaj besplatan, a usluga je „all inclusive“.

Letovanje u Egiptu
Letovanje u Egiptufoto: Profimedia

Važne informacije koje morate da znate pre odlaska u Egipat

Tradicionalna muslimanska zemlja, Egipat karakteriše i drugačija kultura, ali i način života. Iako ne postoji obaveza, ipak bi valjalo pridržavati se tradicionalnog stila odevanja, posebno kada su u pitanju pripadnice nežnijeg pola.

Konzervativni stil oblačenja je poželjan, naročito u Kairu, gde nikako ne bi valjalo prošetati se „golih ramena ili golih nogu“. Ne postoji obaveza da turistkinje treba da nose hidžab ili da na bilo koji drugi način pokriju glavu, osim kada posećuju islamsku bogomolju. Naime, ukoliko žele turistički da posete neku od džamija, neizostavno moraju prekriti glavu maramom.

Pustinja u Egiptu
Pustinja u Egiptufoto: Profimedia

Sistem javnog prevoza u Egiptu se može okarakterisati kao pouzdan. Prilikom posete Kairu, nema bojazni od korišćenja metroa, tim pre što se smatra „najefikasnijim oblikom lokalnog prevoza“.

Iako je masri, odnosno kolikvijalni arapski dominantan jezik lokalnog stanovništva, službeni jezik zemlje je arapski, s tim da se mnogi stanovnici služe i engleskim, što u velikom meri olakšava snalaženje turistima.

U period od novembra do januara meseca traje zimska sezona u Egiptu, dok je letnja sezona u periodu od maja pa do septembra. Ako izuzmemo visoke temperature, letnji period u Egiptu obično karakteriše i odsustvo padavina.

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.