PISMO VOJNIKA SRBIJE GLAVAŠIMA: Vi iz limuzina, koji ne čekate red kod lekara, USKORO nećete imati vojsku! (FOTO)
Foto: Stefan Jokić

IZAŠLi NA ULICE

PISMO VOJNIKA SRBIJE GLAVAŠIMA: Vi iz limuzina, koji ne čekate red kod lekara, USKORO nećete imati vojsku! (FOTO)

- Gospodo iz Generalštaba, vi koji sedite u nekoliko upravnih odbora po raznim preduzećima u Srbiji, vi koji se vozite skupocenim limuzinama, vi koji jedete u posebnim salama i restoranime, a ne sa svojom vojskom...
Objavljeno: 13:12h

Pripadnici Vojske Srbije, okupljeni i udruženi u Vojni sindikat Srbije, više na sve ovo neće da ćute, a i ne smeju, jer su se na vernost zakleli državi i narodu i zato u nedelju 27. novembra u pet do dvanaest podižu svoj glas.

To pravo dao im je Ustav Srbije i Zakoni Srbije, a vi im ga ne možete oduzeti, koliko god vam to smetalo. Srpski vojnik nikada neće izdati svoj narod kao što ste to vi nama učinili, neka narod bude spokojan, a narod to zna i vidi i zato sam, nepozvan dolazi da podrži svoju vojsku. Vama gospodo neka je na čast što svoje vojnike optužujete za izdaju države, upitajte se onda kome komandujete. Kako je odredbama člana 151. Krivičnog zakonika, propisano kao krivično delo, ko silom, pretnjom, obmanom ili na drugi način spreči ili ometa javni skup koji je organizovan u skladu sa zakonom, pozivamo nadležno javno tužilaštvo i zaštitnika prava građana da na ovu informaciju odmah reaguju i protiv odgovornih lica u Generalštabu pokrenu postupak utvrđivanja odgovornosti.

Više je nego očigledno da je davanjem ovakve informacije izvršeno ometanje javnog okupljanja koje je prijavljeno u skladu sa zakonom i protom nije zabranjeno, čime se dokazuje da su procene iz informacije koju jeizdao Generalštab paušalne, iz čega jasno proizilazi da predstavljaju pokušaj obmane pripadnika Vojske usmerenu isključivo ka ometanju javnog okupljanja" - stoji na sajtu Sindikata.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.