PISMO VOJNIKA SRBIJE GLAVAŠIMA: Vi iz limuzina, koji ne čekate red kod lekara, USKORO nećete imati vojsku! (FOTO)
Foto: Stefan Jokić

IZAŠLi NA ULICE

PISMO VOJNIKA SRBIJE GLAVAŠIMA: Vi iz limuzina, koji ne čekate red kod lekara, USKORO nećete imati vojsku! (FOTO)

- Gospodo iz Generalštaba, vi koji sedite u nekoliko upravnih odbora po raznim preduzećima u Srbiji, vi koji se vozite skupocenim limuzinama, vi koji jedete u posebnim salama i restoranime, a ne sa svojom vojskom...
Objavljeno: 13:12h

Članovi Vojnog sindikata Srbije, koji su nezadovoljni materijalnim položajem, ne odustaju od protesta i u pet minuta do podne okupili su se ispred Ministarstva odbrane.

PROTEST VOJSKE ISPRED MINISTARSTVA: Vojnici vas napuštaju, ugnjetavani smo i ugroženi! (VIDEO) (UŽIVO)

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vojni sindikat objavio je ranije na svom sajtu saopštenje povodom protesta, u kom se otkriva kako je Generalštab Vojske reagovao na "štrajk" u Vojsci. Prenosimo ga u celosti:

"Danas se u jedinicama Vojske Srbije čitala informacija Generalštaba Vojske Srbije, u kojoj se navodi da je najavom protesta Vojnog sindikata Srbije, koji je u javnosti predstavljen kao štrajk, načinjena ogromna šteta po ugled Vojske Srbije i može da poljulja poverenje u njenu sposobnost.

U informaciji se dalje navodi da građani koji izdvajaju značajna sredstva za Vojsku ne očekuju da ona izlazi na ulicu i protestvuje ''protiv svoje države'', da će mediji preneti javnosti da je Vojska ustala protiv svoje države, da su na protest pozvana i druga udruženja i organizacije među kojima su i oni koji ne dele iste vrednosti kao Vojska Srbije, da je na protestu moguće delovanje stranog faktora koji je u mnogim situacijama koristio proteste da oslabi našu zemlju kao i da se tokom protesta očekuje da provokatori uzvikuju parole protiv vlade, ministarstva i sl.

foto: Printscreen Kurir tv

Dalje se navodi da Generalštab itekako vodi računa o čuvanju statusa i standarda pripadnika Vojske Srbije i da pripadnici Vojske Srbije treba da se ponose zbog angažovanja na svakodnevnim zadacima u kopnenoj zoni bezbednosti, pri pomoći stanovništvu, obezbeđenju državne granice i sl. Gospodo iz Generalštaba, vi koji sedite u nekoliko upravnih odbora po raznim preduzećima u Srbiji, vi koji se vozite skupocenim limuzinama, vi koji jedete u posebnim salama i restoranima, a ne sa svojom vojskom, vi koji ne čekate redove kod lekara, vi koji žmurite pred kriminalom i nenamenskim trošenjem novca iz budeta, vi koji ne kosite travu po kasarnama, vi koji ne stražarite na stražarskim mestima, vi koji ne radite po 250 dana odvojeni od svojih porodica, vi koji ne doručkujete i ne večerate med i marmeladu radeći pritom 14 sati dnevno, vi koji ne spavate pod vedrim nebom i ne stojite na hladnoći nekoliko dana, vi nemojte da nam držite lekcije o solidarnosti sa narodom, vi koji ste dozvoili da Albanija ima veći vojni budžet od Srbije.

Naš narod zna da je srpski vojnik deo njega, to niste vi gospodo iz Generalštaba, zato je narod i podržao protest svojih vojnika koji su podigli glas protiv onih kojima su nalozi upravo onih faktora koje spoinjete, iznad interesa države, Vojske i zakona države Srbije.

foto: Printskrin/Ministarstvo odbrane

Tačno je da građani izdvajaju značajna sredstva za Vojsku Srbije, a da li ste građane Srbije upoznali kako njihova Vojska troši ta sredstva. Očigledno ćemi mi to morati da učinimo, pošto ste vi legalizovali kriminal u redovima Vojske i žmurite pred nenamenskim trošenjem sredstava građana i dozvolili pojedincima i tajkunima da se na račun vojnika bogate, dok vojnik gladuje i ne može da prehrani svoje porodice. Kažete da ste upoznali nadležne sa problemima na koje ukazujemo, a šta sta gospodo preduzeli da se ti problemi reše. Mi znamo da niste ništa i ako vam je to dužnost i obaveza. Vi ste najveći uzrok za loše međuljudske odnose, za preopterećenost ljudstva, za lošu ishranu, za neispravnost tehnike, za lošu motivisanost propadnika i sve probleme koji proizilaze iz svakodnevnog života onih kojima je vojska druga kuća, a država druga majka.

Zbog toga ćete gospodo uskoro vi biti stražari na stražarskim mestima jer više nećete imati vojsku, ona vas napušta i odlazi svakog dana u sve većem broju. Tek posle vas odgovorno je ministarstvo, koje slepo sluša šta im tamo neki ''faktor'' kaže i naredi, bez obzira da li je to u inetresu Vojske i po zakonu. Ne vojnici, zakoni tog ''faktora'' su prioritet i oni moraju da se izvršavaju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.