Meso zamrznuto 1982. krenulo ka Srbiji! Da li ćemo jesti trule viršle, kobasice ili... ?
Foto: Stock Thinstock

pažnja!

Meso zamrznuto 1982. krenulo ka Srbiji! Da li ćemo jesti trule viršle, kobasice ili... ?

U pitanju je nekoliko stotina tona mesa, koje će ilegalnim kanalima stići do proizvođača mesnih prerađevina
Objavljeno:

Nenad Petrović, direktor Uprave za veterinu, potvrdio je za Alo da su veterinarski inspektori danonoćno na granicama zbog smrznutog mesa.

- Bićemo u stanju pripravnosti dok se ne reši cela ta cituacija kako smrznuto meso ne bi ušlo u Srbiju - rekao je on za Alo.

Miroslav Stojšić, doktor veterinarskih nauka i bivši savezni veterinarski inspektor, kaže za „Alo!” da postoji mogućnost da to meso ipak stigne do naših tanjira ilegalnim kanalima.

SINE, OPROSTI ŠTO KOPAM PO KONTEJNERIMA! Stanka i njen sin godinama žive u mraku, sa pacovima! (FOTO)

- Cena paketa od 10 kilograma na crnom tržištu je 1,2 evra! Prema dosadašnjem iskustvu, takvo meso obično potiče iz robnih rezervi vojnih baza. Pošto je dugo stajalo, niko ne može da garantuje da nije došlo do nekih hemijskih procesa. Ono legalno neće ući u Srbiju, niti bilo koju drugu zemlju u regionu. Ali preko Kosova, ilegalnim kanalima, ono može da stigne do nas, BiH i Makedonije. Obično ga kupuju veliki mesarski lanci - objašnjava taj stručnjak, dodajući da će se to meso odmrznuti i samleti.

- U tu smesu potom će se dodati emulgatori, nitriti, fosfati, soja i eto smese za viršle, kobasice i salame - naveo je on i dodao da je ovo prvi put posle 20 godina da su naše službe odlično reagovale obezbedivši granice kako bi postojala minimalna mogućnost da meso stigne do naših trpeza.

(Espreso.co.rs / Alo)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.