Službenik je ošamario dečaka (10) Roma ispred zgrade Skupštine! Kazna koju je dobio je SMEŠNA!
Foto: Thinkstock

tužilaštvo je odlučilo!

Službenik je ošamario dečaka (10) Roma ispred zgrade Skupštine! Kazna koju je dobio je SMEŠNA!

Osnovno tužilaštvo u Valjevu izdalo je naredbu o oportunitetu, po kojoj službenik Gradske uprave treba da u humanitarne svrhe uplati 30.000 dinara jer je 21. jula ispred zgrade Skupštine išamarao dečaka (10) romske nacionalnosti
Objavljeno:

Kontaktiraćemo više istance i ukazati na elemente ovog krivičnog dela i nemogućnost primene instituta oportuniteta jer po pravilu, krivična dela sa elementima nasilja ne bi trebalo da spadaju u kategoriju za koja se primenjuje oportunitet, posebno kada se izvrši nasilan i brutalan čin nad decom, kaže za Alo! Dragan Gračanin, izvršni direktor Centra za integraciju Roma, dodajući da i dalje očekuju reakciju Gradske uprave u kojoj je Ilić zaposlen.

Vitomir Mihajlović: Teško je Romima objasniti da nije bogatstvo imati 10 dece koja gladuju!

Međutim, odmah nakon incidenta, gradonačelnik Valjeva, Slobodan Gvozdenović (SNS) je izjavio da će se čekati da nadležni državni organi “urade svoj posao” i da taj “predmet” bude kvalifikovan kao prekršaj ili kao kazneno delo, “pa ćemo onda i mi preduzeti one mere koje su u skladu sa zakonom”.

Sam gradonačelnik je takođe nedavno iskoristio institut oportuniteta i izbegao krivični postupak pred tužilaštvom zbog verbalnog napada na komunalne policajce 31. marta 2014. godine, pošto je u humanitarne svrhe uplatio 50.000 dinara.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.