Službenik je ošamario dečaka (10) Roma ispred zgrade Skupštine! Kazna koju je dobio je SMEŠNA!
Foto: Thinkstock

tužilaštvo je odlučilo!

Službenik je ošamario dečaka (10) Roma ispred zgrade Skupštine! Kazna koju je dobio je SMEŠNA!

Osnovno tužilaštvo u Valjevu izdalo je naredbu o oportunitetu, po kojoj službenik Gradske uprave treba da u humanitarne svrhe uplati 30.000 dinara jer je 21. jula ispred zgrade Skupštine išamarao dečaka (10) romske nacionalnosti
Objavljeno:

Posle gradonačelnika koji je verbalno napao komunalne policajce, u Valjevu se na oportunitet pozvao i službenik Gradske uprave Nikola Ilić koji je 21. jula, u radno vreme ispred zgrade Skupštine, ošamario 10-godišnjeg romskog dečaka.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako su potvrdili pouzdani izvori, Osnovno tužilaštvo u Valjevu, pred koje je stigla krivična prijava protiv Ilića za nasilničko ponašanje na štetu maloletnog R.P. iz Brankovine, izdalo je naredbu o oportunitetu, po kojoj službenik Gradske uprave treba da u humanitarne svrhe uplati 30.000 dinara.

Ukoliko to učini u navedenom roku, krivična prijava će biti odbačena i Ilić ovaj „slučaj“ neće imati u dosijeu.

Po izjavi R.P. (10), koji često ispred zgrade Skupštine u društvu svoje sestre često sedi i svira harmoniku, Ilić mu je 21. jula najpre pretio, rekavši da će „polupati i njega i harmoniku”, a kada je nastavio da svira službenik se vratio, uhvatio ga jednom a drugom rukom mu udario šamar.

- Pred tužiocem i sam Ilić je tražio da se slučaj okonča oportunitetom i da uplati 30.000 dinara u humanitarne svrhe. S druge strane, roditelji oštećenog dečaka su na ime odštete i zbog pretrpljene traume deteta, tražili 300.000 dinara ali i da službenik dođe kod njih i izvini se, s obzirom da je R.P. tvrdio da ga je službenik sve vreme psovao na nacionalnoj osnovi – kaže naš izvor.

Zašto mrzim novogodišnju euforiju u novembru? Sve bih ja to UKINULA! (FOTO) (GIF)

U Centru za integraciju Roma razočarani su ovom odlukom tužilaštva.

- Kao građanin Valjeva i roditelj, pa posle kao aktivista za ljudska prava, razočaran sam. Pa, ovakvo ponašanje smo imali za vreme Holokausta, kada ste mogli romsku decu da bijete i maltretirate bez kazne na javnim mestima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.