VRIŠTALA SAM KAD SAM SAZNALA ŠTA JE RADIO MOJIM DEVOJČICAMA! Priča ove majke iz Beograda ostaviće vam ranu na duši! (VIDEO)
Foto: Petar Lazović

stop nasilju!

VRIŠTALA SAM KAD SAM SAZNALA ŠTA JE RADIO MOJIM DEVOJČICAMA! Priča ove majke iz Beograda ostaviće vam ranu na duši! (VIDEO)

Ovo nije scena nekog horor filma. Ovo je život jedne mlade žene koja je štićenica Sigurne kuće
Objavljeno: 22:53h

- Ove godine, dok sam radila u jednom fastfudu na kasi, on je uporno dolazio... Zvala sam policiju, govorio je pogrdne reči, lomio je inventar koji je bio ispred lokala... Policija bi došla, našli bi ga par desetina metara dalje, policaijac bi se vratio i rekao da su oni uzeli izjavu, da nije ugrožavao javni red i mir, da čak štaviše nije znao da ja tu radim jer je, kako je rekao, slučajno tu prolazio, kao i da ja navodno jedva čekam svaku priliku da ga ugledam i prijavim policiji da bih ga smestila iza rešetaka.

- Te noći kad smo došli u Sigurnu kuću on je došao kod mene na posao, pretio da će da me sačeka kad završim svoje radno vreme da bi meni izvadio utrobu, pa ide kući da izvadi i deci utrobu - priča žena lomeći prste.

foto: Petar Lazović

- Inače, iako živimo odvojeno on zna gde živimo i često je dolazio. Razbio nam je prozor na kupatilu, šoferšajbnu od auta, pokidao retrovizore, presretao decu i škole, odlazio da ih čeka ispred kapije, vređao u gradskom prevozu... - priča sagovornica Espresa.

Ona i dalje veruje u bolje sutra i u život bez straha, daleko od nasilnika. Veruje, čak iako uprkos svim prijavama nasilnik i dalje nije iza rešetaka.

Ona je odlučila da se bori. Kao što bi svaka žena trebalo da se bori i da - nikad ne ćuti o nasilju.

foto: Petar Lazović

- Žene o nasilju ne smeju ćutati. Moja familija je bila u šoku kad me je izbacio a za to sam bla kriva samo ja. Ćutala sam misleći - biće bolje. Ali ne, neće... Kad jednom krene to se ne zaustavlja.

One žene koje ćute veoma često završe fatalno. To se dešava sa onima koje ćute ili pak progovore ali tiho u sebi, rekla nam je tiho za kraj.

Žene, progovorite.

O nasilju ne smete da ćutite! Izlaz postoji!

(Suzana Trajković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.