Voleo je da naručuje Prvi poljubac u kafani: Tijanićeve kolege otkrivaju ono što nikad niste čuli o Glavonji! (FOTO)
Foto: Nebojša Mandić

talenat, 1 u milion

Voleo je da naručuje Prvi poljubac u kafani: Tijanićeve kolege otkrivaju ono što nikad niste čuli o Glavonji! (FOTO)

Tog 28. oktobra kao munja je odjeknula vest da je preminuo Aleksandar Tijanić. Poštovan od kolega, pravi profesionalac, uvek dosledan sebi, oštar i pravičan
Objavljeno: 18:37h

- Zar je pogled na celulit Kim Kardašijan vaš krajnji horizont? Vaši hiperpalčevi razvijeni SMS-om, vaš Veliki brat, Pahomije i Preljubnici, medijski natureni idealno-tipski idoli sa istim brojem pačjih usana i identičnim vimenima, pazarenim sa monotone Ikea police; zar je to sve što generacijski možete? Što smete? Ovi posleratni, pre vas, videli su Bitlse, Kenedija, Vijetnam, Muhameda Alija, Šesetosmu, Vudstok, decu cveća, crnu braću, Branda, pozu 69, Selindžera, našu Zlatnu palmu, nobelovca Andrića, sletanje na Mesec, Olimpijadu na Jahorini, tranzistor, Bila Gejtsa, TV u boji, Merilin Monro, računare "komodor", Dilena, kraj SSSR-a, Zorana Radmilovića, more, Maratonce, Šona Konerija, Zvezdu kao prvaka sveta, smrt Tita, daljinski upravljač, kraj aparthejda, našu zlatnu u košarci, Džajića, "konkord", Pikasa, prvi deo Kuma, ce-de, pad Berlinskog zida, Arsena Dedića, otvaranje Kineskog zida, Bugarsku u Evropskoj uniji, pokriveni Hram Svetog Save, građanski rat i raspad Jugoslavije, deo je govora koji je odjeknuo poput bombe.

Voja Tufegdžić, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika "Njuzvika", kaže kako je Aleksandar Tijanić bio brilijantan um, britak i oštar, kao i da se za sada nije pojavio neko ko bi mogao da mu parira.

- On je prevazišao svoj posao. Radio je i za druge i za sebe, bio je zaista brilijantan novinar koga će retko ko uspeti da dostigne.

foto: Filip Plavčić

Voja se prisetio anegdote sa Momčilom Petrovićem i Tijanićem koju i danas rado prepričava.

- Momčilo je odličan reporter i novinar i Tijanić ga je zbog toga veoma cenio. Jednog dana, Momčilo je odlučio da uradi priču, kakav je život čoveka koji je slep. Otišao je u Knez Mihajlovu, stavio naočare i seo na ulicu. Tijanić je prošao pored njega u tom trenutku, sasvim slučajno i rekao mu "E slepče, tako i pišeš". On je veoma uvažavao svog kolegu, ali je bio britak na jeziku.

Neki su mu zamerali što je previše oštar i grub na rečima, ali upravo te osobine su ga činile novinarem koji svima treba da bude uzor.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.