Voleo je da naručuje Prvi poljubac u kafani: Tijanićeve kolege otkrivaju ono što nikad niste čuli o Glavonji! (FOTO)
Foto: Nebojša Mandić

talenat, 1 u milion

Voleo je da naručuje Prvi poljubac u kafani: Tijanićeve kolege otkrivaju ono što nikad niste čuli o Glavonji! (FOTO)

Tog 28. oktobra kao munja je odjeknula vest da je preminuo Aleksandar Tijanić. Poštovan od kolega, pravi profesionalac, uvek dosledan sebi, oštar i pravičan
Objavljeno: 18:37h

- Nije problem patriotizam, već njegov najcrnji derivat za 21. vek, a to je nacionalizam. To je uvek formula. Sve što se ne uklapa u formulu, nije naše. Sve što nije naše, tuđe je. A tuđe mrzimo ili ga se bojimo. Patriotizam, u našoj jednačini, uvek je uterivanje u tor, jednačenje prema najgorima, horsko blejanje, lavež šarplaninaca i batina čuvara. Pravi patriotizam ujedinjuje oko ciljeva koji unapređuju naciju i ne teraju je u pogibiju već u spas. Inače, svaki političar koji nam soli pamet, soli sebi biftek, govorio je Tijanić.

Često na meti kritika zbog svog javnog delovanja, Tijanić oponentima nije ostajao dužan, oštro braneći medijski javni servis, svoje stavove i uređivačku politiku.

Poznata je njegova rečenica "Da Srbija nema RTS, kakav god da je, sve ćerke bile bi kao Stoja, a svi sinovi kao zaštićeni svedoci".

Poznata novinarka, Duška Jovanić je otkrila kako je Tijanić bio drzak, grub, agresivan, ali da je itekako imao i onu drugu, osećajnu stranu.

foto: Nebojša Mandić

- Postoje mnogi koji mu zameraju, pogotovo zbog njegovih političkih veza, ali on se jednostavno snalazio svuda. Kada bi video da neko ima problem, odmah bi mu pomogao, iako je delovao hladnokrvno.

- Sećam se da sam imala jedan veliki profesionalni problem, kada sam radila priču o Vitezovima asfalta, odnosno kriminalcima i obratila sam se Saši za pomoć. Istog trenutka mi je rekao da ćemo ići na ručak i šetati gradom kako bi me videli sa njim. Tako će znati da imaš podršku i zaštitu, rekao mi je.

Duška mu se jednom prilikom takođe požalila kako ima problem sa opasnim i neprijatnim sagovornikom, i tada je isplivao njegov smisao za humor.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.