CERAK IMA SVOJ RIM I BOSNU: Izgleda kao miran BG kraj, a ima ludački zabavna mesta! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Petar Lazović

ESPRESO IN THE HOOD

CERAK IMA SVOJ RIM I BOSNU: Izgleda kao miran BG kraj, a ima ludački zabavna mesta! (FOTO) (VIDEO)

Cerak je u suštini vojno naselje. Izdvajamo se to je sigurno. Priroda i zelena prostranstva nalaze se duž celog kraja. Na svakom ćošku možete sresti klince ili porodice. Mirno je, ali ima i blejača
Objavljeno:

Definitivno nijedan kraj u Beogradu ne može da se pohvali malom Italijom. Jedan od mnogih parkova, "ukrašen" je betonskim stubovima koji su nalik na one u Rimu.

foto: Petar Lazović

Ali, ni takozvanom rupom. Prema projektima, na mestu rupe trebalo je da se nalazi malo jezero, ali ipak danas je to mesto gde se leti skuplja omladina i gde se često raspali roštilj.

foto: Petar Lazović

Jedina stvar na kojoj malo zameraju stanovnici je što u Cerak vinogradima nema puno prodavnica. Pijaca, pošta, i supermarketi nalaze se na starom Ceraku, koji opet prestavlja suštu suprotnost novom. Takođe, Cerak vinogradi ne maju nijedan kafić, pa se sve "družbe" vrše isključivo napolju.

foto: Petar Lazović

Na samoj granici sa Vidikovcem nalazi se VMC - Vojno medicinski centar. Naselje ima jednu osnvnu školu, "Ujedinjene nacije" i tri vrtića.

foto: Petar Lazović

Ono za čim najviše žale "blejači" iz kraja je takozvana "teraja". Mesto gde su se okupljale sve ekipe.

- Tu nije bilo bitno za koga navijate ili u koju ste osnovnu išli. Bilo je to kultno mesto, dok stanari nisu rešili da ga stave pod kjljuč. Bunimo se i dalje, li trenutno nema puno vajde od toga - priča Andrija.

foto: Petar Lazović

Još jedna zanimljivost vezana za Cerak jesu baštice. Ali, to nisu obične bašte. Naime, ove male zasade sade Kinezi koji imaju prodavnice u blizini. Našli su još jedan način da se ušunjaju u Beograd!

foto: Petar Lazović

Sigurni smo da će biti onih koji će reći: " Au, znaš ti gde je to?! Pa ne znam ni kako doći do Ceraka". Da, jeste malo dalje. Ali, svež vazduh i osećaj da niste u gradu, zaista je nezamenljiv.

Relaskiranje u prirodi, bez stres. Totalni zen fazon.

Pravac na bus 52!

Promenite malo svoje navike!

(M.B.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.