SKANDAL U SRBIJI: Đaci po Fejsu slali fotografije svojih golih drugarica!
Foto: Profimedia

posrnuli tinejdžeri

SKANDAL U SRBIJI: Đaci po Fejsu slali fotografije svojih golih drugarica!

S obzirom na to da su svi akteri maloletnici, proces je bio zatvoren za javnost, ali Viši sud za maloletnike je izrekao pojačani nadzor roditelja okrivljenima
Objavljeno:

U isto vreme, O. V. je fotografije druge dve maloletnice, s kojima se dopisivao na društvenoj mreži, takođe prosledio nekolicini drugova.

- Jedna od njih je navela da mu je poslala četiri, pet fotografija na kojima je obnažena jer joj se taj dečko sviđao, ali je insistirala da to ostane "među njima". Druga je rekla da je O. V. poslala jednu svoju sliku u donjem vešu, ali da joj "nije padalo na pamet da će da je raširi po Fejsbuku" - dodaje naš sagovornik.

foto: Printscreen/Youtube/Miroslav Milovanovic

Tinejdžeri su na sudu priznali delo, ali su isticali da ili nisu znali o kojim devojčicama se radi "jer se na pojedinim fotografijama ne vidi lice", ili da nisu znali da je širenje tih fotografija kažnjivo. Vaspitna mera pojačanog nadzora roditelja koja im je izrečena najkraće može trajati šest meseci, a najduže dve godine.

- Sud je imao u vidu da dosad nisu činili krivična i prekršajna dela i da je ova vaspitna mera potrebna i dovoljna - stoji u presudi koju je donelo veće Višeg suda sa predsedavajućim sudijom Mitrom Đenisićem.

(Espreso.co.rs/ Alo!)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.