Išla sam na sajam zapošljavanja da tražim posao i GADNO SAM SE POKAJALA! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

TEŽAK SMOR!

Išla sam na sajam zapošljavanja da tražim posao i GADNO SAM SE POKAJALA! (FOTO)

Vrtela sam se između dvadesetak štandova od kojih je na najmanje deset bila prodaja osiguranja...
Objavljeno:

Štand kompanije "Trizma" mi je bilo najrealnija priča. Oni se bave davanjem podrške klijentma u inostranstvu. Nešto slično kol-centru, ali se bave aplikacijama, tehničkom podrškom, finansijama.. Ukoliko znate jezike veoma dobro, ovo je možda prilika za vas, naravno uz odlično poznavanje Eksela i programa generalno. Dobila sam još jedan flajer i nastavila dalje.

foto: Filip Plavčić

Naravno videla sam i neizostavnu Nacionalnu službu za zapošljavanje, u narodu poznatu kao Biro. Rekli su mi da ne treba njima da dajem CV, i dali su mi knjižicu sa oglasima za posao.

Nakon što sam preskočila još jedno 5 štandova sa životnjim osiguranjima, stigla sam do kompanije "Deleze". Tu je red bio i najveći. Ispred mene su bili sve mladi ljudi, muškarci i devojke, puni pitanja i nade.

Za moje obrazovanje, konkretno nije bilo ničega. Dobila sam gomilu formulara i prospekata, kao i svi, uostalom. Jedino korisno što sam saznala jeste da se treba prijavljivati direktno preko Infostuda i mejla koji stoji tamo. Ovaj što sam dobila me je samo "ubacio" u njihovu bazu, pa ako ikada zatreba.. Pao mi je mrak na oči.

Bilo je još par štandova, koji su se uglavnom bazirali na tehnologiji i to je bilo to. Da, zaista, to je bilo sve. Opet sam stigla do štanda "Novaka Đokovića" i ponude da budem hostesa i mogu vam reći, to je za mene bila najrealnija opcija, a sve ostalo je "prodavanje magle".

Jedino što sam dobila na ovom sajmu je brdo prospekata.

foto: Filip Plavčić

(J.J)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.