Išla sam na sajam zapošljavanja da tražim posao i GADNO SAM SE POKAJALA! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

TEŽAK SMOR!

Išla sam na sajam zapošljavanja da tražim posao i GADNO SAM SE POKAJALA! (FOTO)

Vrtela sam se između dvadesetak štandova od kojih je na najmanje deset bila prodaja osiguranja...
Objavljeno:

Sajam zapošljavanja je idealna prilika za kompanije da pronađu pravi kadar, kao i da se predstave u najboljem svetlu. Posetioci sa druge strane imaju priliku da uspostave prave kontakte i predstave se kompanijama do kojih ne bi mogli doći na drugi način. A sad realno, ko koga tu laže?

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sajmovi zapošljavanja su događaji koji su zamišljeni tako da povezuju veliki broj poslodavaca sa velikim brojem studenata, radnika i kandidata ili bi bar tako trebalo da bude, ali šta je prava istina i da li je realno da tamo zaista nađete posao?

Zavirili smo u BG Biro za izgubljene stvari: 100 posto ćete ovde naći nešto vaše! (FOTO)

foto: Filip Plavčić

Otišla sam na sajam zapošljavanja koji se ove godine održava u hotelu Jugoslavija kako bih videla da li je to zaista šansa da nađem posao, ili bačena karta za prevoz. Obzirom da sam završila Fakultet Političkih nauka, smer novinarstvo i odnosi sa javnošću, kao i master tražila sam posao u struci.

Čim sam se popela uz stepenice dočekao me je štand sa likom Novaka Đokovića i odmah sam dobila ponudu da budem hostesa u restoranu "Novak". Pored toga, tražili su kuvare, kao i osoblje u kuhinji. Uzela sam letak i nastavila dalje.

foto: Filip Plavčić

Iako sam videla da je sledeći štand bio za programere, rešila sam da okušam sreću jer tu leži lova, da se ne lažemo. U pitanju je "IT Akademija". Obzirom na moju struku, dobila sam ponudu da radim na šalteru u studentskoj službi.

To je najviše što su mogli da mi ponude jer nemam savršeno znanje iz oblasti informatike. Kada kažem dobila sam ponudu, mislim na to da sam dobila letak i ostavila svoj CV, pa ako pozovu.. Osećala sam se kao da tražim posao preko Infostuda, samo mi se "prosipaju" priče uživo.

Stižemo i do prodavanja magle iliti prodaje životnog osiguranja. Štandovi sa osiguranjima su prednjačili i svaki drugi je bio "njihov". Prvo bih morala da ispunim određenu kvotu, na srpskom da prodam ko zna koliko osiguranja tako što bi po rečima devojke koja mi je objašnjavala, "usadila u svest ljudima da treba da osiguraju svoje bebe čim se rode jer se to radi tako na zapadu".

foto: Filip Plavčić

Ukoliko prodate životno osiguranje dobićete veće pare, nego kod na primer, osiguranja kola. Verovatno jer je teže ubediti nekog da kupi životno osiguranje nego na primer, da osigura kuću ili automobil. Ukoliko ispunim kvotu dobijam fiksnu platu, nije rekla koliko, a ako preko toga prodam još neko osiguranje, to mi je bonus.

Naravno, samo ukoliko me pozovu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.