Novi skandal u srpskom zdravstvu: Ilinu (31) pogrešno lečili od astme, 6 dana kasnije umrla?! (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

ugašen još jedan život

Novi skandal u srpskom zdravstvu: Ilinu (31) pogrešno lečili od astme, 6 dana kasnije umrla?! (FOTO)

Prašina koja je podignuta nakon smrti osmogodišnjeg dečaka iz Loznice još se nije slegla, a već se sumnja da je nova smrtna greška odnela još jedan život
Objavljeno: 17:15h

- Rekao mi je da bi pravdu trebalo da tražimo na sudu, jer je Ilina po svemu sudeći umrla zbog lekarske greške i toga što je pogrešno intubirana. Tad sam otišao u Hitnu službu gde sam tražio objašnjenje.

Inspekcija utvrdila propuste lekara u slučaju smrti dečaka iz Loznice!

Tamo je, kako Vladimir kaže, dobio izveštaj doktora specijaliste koji je u potpunosti bio netačan!

- Napisali su da je Ilina došla u pratnji supruga koji je rekao da joj je ceo dan bilo loše. Takođe su napisali da nije mogla ranije da dođe kod lekara iako joj je bilo loše jer je morala da čeka mene da dođem sa posla, i zato što nema ko da čuva dete.

foto: Espreso.co.rs

Ništa od toga nije tačno! Dete ni u jednom trenutku nismo pomenuli, a ja tog dana nisam bio na poslu jer sam bio na godišnjem odmoru. Takođe, dete je imao ko da čuva, a Ilina tog celog dana nije bila kod kuće, već na poslu, za šta imamo dokaz! - tvrdi Tomić.

Ova porodica za Ilininu smrt krivi lekare.

- Da su je dobro intubirali, ona bi sada bila živa! - kaže Vladimir drhtavim glasom.

Od dana kad je kročila u Hitnu službu njihov život se promenio. Irina je umrla. Jedno dete ostalo je bez majke. Razgovor sa načelnikom Urgentnog otvorio im je oči, pa su nastavili dalje...

- S još nekoliko prijatelja koji su lekari sam razgovarao. Jedini uzrok smrti u njenom slučaju može biti pogrešno postavljen tubus. Onda je usledio taj izveštaj pun neistina... zato smo zatražili obdukciju, čije rezultate čekamo. O svemu se konsultujemo sa advokatom, i nećemo se smiriti dok neko za ovo ne odgovara! - kaže sagovornik Espresa.

Dok smo razgovarali sa Vladimirom, drhtavim glasom je, nakon što je prepričao dane koji su mu život promenili iz korena, rekao: Znate li zašto tek sad želim da se sazna za ovo?

- Zato što je jedno dete u Loznici umrlo zbog lekarske greške. Zbog greške je verovatno umrla i moja Ilina. Dokle više? Vreme je da se tome stane na put - zaključio je suprug preminule.

Nisam bio pijan, sve sam uradio kako treba: Ovako se branio lekar koji je lečio malenog Radenka!

Ovim povodom kontaktirali smo i Hitnu službu koja je primila Ilinu kobne noći 21. avgusta. Ipak, do objavljivanja ovog teksta od ove zdravstvene ustanove nismo dobili odgovor. Obavešteni su o svim detaljima ovog slučaja, i njihov odgovor objavićemo čim ga i dobijemo.

(Suzana Trajković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.